Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Türkiye'nin 129. siyasi partisi olarak geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Teoman Mutlu’nun genel başkanlığında kurulan Yerli ve Milli Parti, ülke genelinde örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor.

ÇERKEZKÖY İLÇE KONGRESİ YAPILDI

Ülke genelinde 56 ilde örgütlenen Yerli ve Milli Parti’nin Çerkezköy’de ilk olağan ilçe kongresi, önceki gün saat 17.00’de Öztrak Caddesi’ndeki dernek binasında yapıldı. Yerli ve Milli Parti Tekirdağ İl Başkanı Yalçın Soyaslan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Oğan Alpkaya, Çerkezköy Kurucu İlçe Başkanı Necati Güney ve partililerin katıldığı genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

 

 

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

Divan Başkanlığına Yalçın Soyaslan seçilirken, Divan Başkan Vekilliğine Oğan Alpkaya, katip üyeliklere de Bülent Fıçıcı ve Özcan Taşkaya seçildi. Seçimlere Çerkezköy Kurucu İlçe Başkanı Necati Güney’in tek listesi ile gidildi. Necati Güney güven tazeleyerek ilçe başkanlığına seçilirken, yönetimde de Ümmet Öner, Yakup Eruş, Özcan Taşkaya, Şafak Gönülal, Aydoğan Ak, Berat Köseoğlu ve Bülent Fıçıcı yer aldı. Üst kurul delegeliğine de Necati Güney, Ümmet Öner, Yakup Eruş, Özcan Taşkaya, Şafak Gönülal, Aydoğan Ak, Berat Köseoğluve Bülent Fıçıcı seçildi.

İLK İLÇE KONGRESİ ÇERKEZKÖY’DE YAPILDI

Yerli ve Milli Parti olarak ülke genelinde 56 ilde örgütlendiklerini belirten Tekirdağ İl Başkanı Yalçın Soyaslan, örgütlenme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Tekirdağ’da ilk ilçe kongresini Çerkezköy’de gerçekleştirdiklerini dile getiren Soyaslan, Süleymanpaşa İlçe Kongresi’ni 3 Ağustos’ta yapacaklarını, Kapaklı’da ise parti binası için yer baktıklarını söyledi.

“ATATÜRK İLKELERİ IŞIĞIMIZDIR”

Yerli ve Milli Parti olarak ırkçılık, mezhepçilik, bölgecilik yapmayacaklarını, dış politikada milli adımlara tam destek vereceklerini söyleyen Soyaslan, “Adımızı Atatürk'ten aldığımız ilhamla 'Yerli ve Milli' koyduk. Atatürk ilkeleri ışığımızdır. Anayasa'nın ilk 4 maddesine kimse dokunamaz. Mavi Vatan ve Anadolu topraklarından asla taviz vermeyiz. Evlatlarımızı anneler yetiştiriyor, kadın haklarında evrensel hukuk kuralları aynen uygulanacaktır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenliği, huzuru ve eğitimi boynumuzun borcudur” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU