Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından 2024 yılı Haziran ayına ait gelir gider bütçesi, izleme raporları ve mizan görüşüldü. Haziran ayı gelirinin 8 milyon 752 bin 614 TL, giderinin 1 milyon 829 bin 654 TL olduğu, kasa mevcudunun 12 bin 848 TL, banka mevcudunun 17 milyon 129 bin 293,77 TL olduğu belirtilirken, ilgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

MECLİS ÜYELERİNE BİLGİ VERİLDİ

Toplantı, Tekirdağ’da kurulması planlanan model fabrika ve mesleki eğitim merkezi ile ilgili yapılan bilgilendirmeyle devam etti. Tekirdağ’da kurulması planlanan KOBİ Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nin (Model Fabrika) kuruluş çalışmaları için Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün başkanlığında valilik binasında yapılan toplantıda model fabrikanın inşa edilebileceği yer ile inşaat maliyetleri gibi hususlar ve model fabrikanın yanı sıra arazi içerisinde mavi yaka eğitim merkezi ve engelli vatandaşların çalışabileceği bir üretim tesisinin Çerkezköy TSO ve Çorlu TSO iş birliğinde kurulmasının planlandığı, plan projede yüzde 35’inin Çerkezköy TSO ve yüzde 35’inin Çorlu TSO ve yüzde 30’unun üniversite ve bölgedeki OSB’ler tarafından desteklenerek tamamlanabileceği ifade edildi.

“OSB’LER VE ÜNİVERSİTE DE KATKI SAĞLAYACAK”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin de projede Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Kalkınma Ajansı’nın da bulunduğunu ifade ederek, “Projeye bölge OSB’ler ve üniversite de katkı sağlayacak” dedi.

“BİN 200 METREKAREDE MODEL FABRİKA OLACAK”

Amacın bir model fabrika olduğunu dile getiren Çetin, “Sanayinin ihtiyaç duyduğu model fabrika işletmesinin yapılmasıdır. Binanın yan tarafına engelli istihdamını sağlayacak bir kısmın yapılması hedefleniyor. Engellileri iş hayatına kazandırmak olacaktır. Burası toplam 3 bin metrekare olacak. Bin 200 metrekarede model fabrika olacak. Burada Çorlu ve Çerkezköy’ün ihtiyacı olan kaynakçı, elektrikçi, diğer alanlar için elamanlar yetiştirilecek” diye konuştu. Bunun hayata geçmesiyle birlikte ciddi anlamda ihtiyaç duyulan alanlar için işletmelere göndereceklerini dile getiren Çetin, önümüzdeki 20 yılın ihtiyaçlarına yönelik bir tesisin yapılacağını, sanayi ve üniversite işbirliği içerisinde ihtiyaçlara göre kalifiye personel yetiştirilmek üzere kurulacağını kaydetti. 

 

 

“BİR İLKE İMZA ATMIŞ OLURUZ”

Meclis üyesi Şaban Kardeş de fikrin güzel olduğunu, burada işletme, üretim, kalite ve sürdürebilir kalkınma mantığı oturtmak gerektiğini ifade etti. Özellikle liseyi bitirmemiş, üniversiteyi kazanmamış gençlere yönelmek, işe insan odaklı bakmak gerektiğini söyleyen Kardeş, “Çünkü istediğimiz kadar fabrika kuralım, istediğimiz kadar makine kuralım düşünebilen gerektiğinde duygularıyla gerektiğinde hisleriyle risk alabilen insanlar yoksa kuracağımız fabrikanın önemi olmaz” dedi. Kardeş, “Özel üniversiteleri de bu işe dahil edebilirsek ÇTSO olarak bir ilke imza atmış oluruz” ifadesini kullandı.

“PROTOKOL İMZALANACAK”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Seçkin Bayraktar da “Model fabrikanın kuruluşu ile ilgili Tekirdağ Valiliği ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ortak bir protokol yürütüyor. Bu protokol imzalandığı ve şirket kuruluşu gerçekleştiği zaman bizim meclis olarak şirket kurulmasına şirkete ortak olmak üzere bir karar alma durumumuz olacak” dedi.

ÜYELERE 10 BİN, ÜYE OLMAYANLARA 30 BİN TL

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Eylül ayında düzenlenecek olan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı ile ilgili bilgi verildi. Fuarın 4-6 tarihleri arasında düzenleneceğini kaydeden Seçkin Bayraktar, fuarın açılışına TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu da davet ettiklerini dile getirdi. Açılış günü için ünlü Keman sanatçısı Canan Anderson ile anlaştıklarını söyleyen Bayraktar, Fuar Çerkezköy, Kapaklı, Saray Belediyeleri, Trakya Kalkınma Ajansı, Çerkezköy OSB, Kapaklı OSB, Veliköy OSB ve Yalıboyu OSB işbirliğinde gerçekleştirilecek. Stantların ebatları 4 metre cephe, 3 metre eni olmak üzere toplam 12 metre olacak. Stant bedeli üyelerimize 10 bin TL, üye olmayanlara 30 bin TL olacak” dedi.

“ÜRETİM VE HİZMET SEKTÖRÜNE GÖRE KORİDORLAR OLUŞTURULACAK”

Katılımcı firma stant yerlerinin tüm katılımcılar tarafından belirlendikten sonra üretim ve hizmet sektörüne göre koridorlar oluşturulacağını, kurulum aşamasında forklift hizmeti de sağlanacağını kaydeden Bayraktar, “Bölgenin önde gelen firmaları BSH, Arçelik ve Hema firmaları da fuarda yer alacak. Fuara katılan büyük firmalardan alt tedarikçilere katılım ve ziyaret olmaları konusunda duyuru desteği yapılacak” dedi. İmalat sektöründe faaliyet gösteren firmalara talep etmeleri halinde 2’nci stant ücreti karşılığında tahsis edileceğini söyleyen Bayraktar, “Fuar duyuruları odanın tüm sosyal medya hesaplarından sponsorlu ilanlarla yayınlanacak. ÇEF 2024 ile ilgili olarak radyo yayınlarına da başlanacak” derken, fuarın ikinci ve üçüncü günü sunum yapmak üzere alanında başarı elde etmiş ünlü bir isim için de çalışmalara başladıklarını kaydetti.

“DAHA ÇOK SES GETİRMESİ İÇİN FARKLI FİKİRLER ORTAYA KOYMALIYIZ”

Meclis Üyesi Gazeteci Şaban Kardeş de ÇEF fuarının ulusal basında da ön plana çıkması için çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdi. Fuarın ulusal basında daha çok ses getirmesi için farklı fikirler ortaya koymaları gerektiğini söyleyen Kardeş, özellikle bölgeden TEKNOFEST’e katılan çocukların projelerinin de bu fuarda yer alması gerektiğini dile getirdi. Kardeş, öğrencileri de bu fuara davet edip, onları bilim ve teknolojiye daha fazla eğilmeye, daha çok üretmeye teşvik etmeleri gerektiğini de dile getirdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ