Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından hayvanseverler adına açıklama yapan Kurtuluş Boran, “20 yıldır kısırlaştırma yapmayan ve bu belediyeleri denetlemeyen İçişleri Bakanlığı, şimdi yerel belediyeleri kaybedince aklınıza ‘Merhamet’ mi geldi. Ama yapacak işiniz kalmadı, çünkü yerel yönetimleri muhalefet partileri kazanınca ‘CHP’nin kazandığı belediyelerde hayvanlara zulmediliyor’ diyeceksiniz. Hayvanlara zulmeden asıl sizsiniz” dedi.

 

 

 

 

“BU YASANIN VEBALİ ÇOK BÜYÜK OLACAK”

 

Bu yasayla sokakta hayvan beslemenin de yasaklanacağını söyleyen Boran, “Kanunla engellenecek. Ama sizin kanunlarınız bize vız gelir, tırs gider. Biz bu yola can koyduk, baş koyduk” dedi. Uyutma kelimesinin çok tehlikeli olduğunu söyleyen Boran, “Kısırlaştırma maliyeti uyutma dedikleri ötenazi maliyetinden çok daha ucuz. Bu ilacı nerden alacaksınız? Çamaşır suyunu hayvanların kalbine enjekte edip hayvanları katledecekler. O ilaç nereden gelecek? Hangi ilaç fabrikaları belediyelere ilaç verip uyutacak? Hangi kültürümüzde, hangi dinimizde uyutma vardır, kendinize gelin. ‘Osmanlı torunuyuz’ diyorsunuz. Kendinize gelin. Bu bir insanlık ayıbıdır. Camiye gidip namaz kılmakla Müslümanlık olmuyor. Sokaktaki dostlarımıza sahip çıkalım. Vebali çok büyük olacak bu yasanın” diye konuştu.

 

YASA TEKLİFİNİN GERİ ÇEKİLMESİ İSTEDİ

 

Ayşe Akgül de “Bir canımıza zarar vermenize izin vermeyeceğiz. Her hayvan devlet güvencesindedir. Devlet güvencesindeki hayvanları biz devletten koruyoruz” dedi. Hayvanseverler kedilerin ve köpeklerin uyutulmasının önünü açan bu yasa teklifinin geri çekilmesini istedi.  

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU