Gözden kaçırmayın

AK Parti İlçe Başkanı istifa ettiAK Parti İlçe Başkanı istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Kadın Kolları’nda seçim heyecanı yaşandı. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan kongrede CHP’li kadın delegeleri İl Başkanlarını seçti. Genel kurula, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile birlikte çok sayıda partili kadın da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan genel kurulda, CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, seçime tek listeyle girerek, yeniden başkan seçildi.

YENİ YÖNETİM

Gegeoğlu’nun yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: Meltem Atak, Gülgez Fevziye Hedbe Atamgüç, Gönül Ateş, Hatice Batı, Seçil Çakan, Nasip Çakır, Merve Özdemir Çetin, Ayşe Çotuk, Öyküm Engin, Yurdanur Göktay, Nazmiye Özdemir, Eylem Üzmen, Zuhal Yurtsever, Nesrin Yüce.

KURULTAY DELEGELERİ DE SEÇİLDİ

13.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleşen kongrede kurultay delegeliğine de Filiz Gencan Akın, Burcu Birgül Çolak, Menşure Aybek, Şengül Özcan seçildi.

“BİRLİKTE ÜRETİP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”

Kongrenin ardından teşekkür konuşması yapan Çiğdem Gegeoğlu, “Görev süremiz boyunca kadın kolları yönetiminde yer alan ya da yer almayan, çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan tüm emekçi kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Mevcut iktidar tarafından hayatın her alanında geri bırakılmak istenen kadınların eşit hak mücadelesinde söz sahibi olmak için çalışan ve sadece yönetilen değil yöneten kadınlar olması adına hep birlikte mücadele verdik. İktidar yolunda kadınların gücünü küçümsemek emekle kazanılan her şeyi küçümsemek demektir. Kadınlar erkeklerin açamadığı kapıları açan figürler değildirler. Kadınlar emekle alın teri ile üstündeki tüm sorunları ile ülkemizin laik, demokratik eşitlikçi haklarla yönetimi için çalışan özel kahramanlardır. Bu ülkede, 22 yıllık AKP iktidarı kadınları önemsiyor ve kadınlar için çalışmalar yapıyormuş gibi görünse de, Atatürk kızları olarak dik durduk, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin biz kadınlara kazandırdıklarının hep farkında olarak yürümeye devam ettik. Bundan sonrada hep birlikte çalışıp, birlikte üretip, birlikte kazanacağız” dedi.

Haber / İrem BANÇO