Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

En düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasına ilişkin maddenin de bulunduğu yasa teklifi, 16 Temmuz’da AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu.


“İKTİDAR, BU TEKLİFLE EMEKLİLERİ TABANDA BİRLEŞTİRİYOR”


AK Parti’nin teklifine tepki gösteren CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, teklifle yalnızca en düşük emekli maaşının yükseltildiğini, diğer emekliler için bir düzenleme olmadığını belirterek, “Bu teklif, daha en başından bu yönüyle hatalıdır, eksiktir. Yüksek prim ödemiş kişiler ile düşük prim ödemiş kişiler arasındaki denge, bu düzenleme ile bozuluyor. Başka bir ifadeyle iktidar, bu teklifle emeklileri tabanda birleştiriyor” dedi.


“İKTİDARIN VERDİĞİ ZAMLA EMEKLİ BAL BİLE YİYEMEZ”


Milletvekili Yazgan, açlık sınırının 19 bin lira olduğuna dikkat çekerek “Her şeyden önce 2 bin 500 liralık artış, emeklinin cebindeki yangını söndürmez. Bu, emeklinin ağzına bir parmak bal çalmaktır ama bu bal acı. 850 gramlık çam balının fiyatı 454 lirayı geçti. İktidarın verdiği zamla emekli bal bile yiyemez” dedi.


“BAŞINIZI GECE YASTIĞA RAHAT KOYABİLİYOR MUSUNUZ?”


Emekliye verilmesi öngörülen 2 bin 500 lira ile alınabilecekleri kaydeden Yazgan, “Marketlerde bir kilo dana etinin fiyatı 640 lirayı buluyor. Emekli, kendisine verilen fazladan 2 bin 500 lira ile 4 kilo eti zor alabiliyor. Bir emekli bugün markete gitse, 4 kilo et için cebinden 60 lira vermesi gerekiyor. Soğanın ve patatesin kilosu 20 liraya, 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 280 liraya çıktı. Böyle rezillik olur mu? Böyle vurdumduymazlık olur mu? İktidardakilere sesleniyorum; başınızı gece yastığa rahat koyabiliyor musunuz? Geçinemeyecekleri ücretleri verdiğiniz emekliler hiç mi aklınıza gelmiyor? Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in de dediği gibi geçim yoksa seçim var. Ya emekliye, emekçiye hak ettiğini verin ya da ülkeyi yönetemediğini itiraf edin, o koltuklardan çekilin. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her gece manda yoğurdu, Medine hurması, kestane balı ve yulaf ezmesi karışımı yediğini söylüyor. 460 gramlık kestane balının fiyatı 1000 liraya kadar yükseldi. Medine hurmasının 300 gramı da 130 lira. 1 kiloluk manda yoğurdu ise 150 liraya kadar çıkıyor. Emekliye lütuf gibi sundukları 2 bin 500 liralık artışla Sayın Cumhurbaşkanının karışımı zor alınıyor” dedi.


Haber / Hüseyin ÇOLAK