Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu


Program saat 20.30'da verilen yemek ikramı ile başlarken, Muharrem Ayı vesilesiyle yapılan Aşura merasimine Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Memiş, Tekirdağ Ehli Beyt Dernekleri Birliği üyesi Dernek Başkanlarından Marmaraereğlisi Hz Abbas Derneği Başkanı Süleyman İlter, Kapaklı Karaağaç İmam Ali Derneği Başkanı Halil Karaduman, Ergene Hz Hüseyin Derneği Başkanı Celal Özbek, ve Tekirdağ İmam Cafer Sadık Derneği Başkanı Çetin Çaca ve Derneklere bağlı Hz Abbas Cami cemaati, Hz Hüseyin Cami cemaati, Hz Ali Cami cemaati, Hz İmam Cafer Sadık Mescidi cemaati ile Alevisi Sünnisi bini aşkın vatandaş katıldı.     

MERSİYE AĞITLARI SÖYLENDİ 
Akşam namazının Seyyid Sinan Boztepe imametinde kılınmasının ardından, program Hz Hüseyin Cami Hocası Hüseyin Bocuk tarafından icra edilen sohbet ile devam ederken, sohbetin ardından Mersiye ağıtlarının söylenmesi ile gözyaşları sel oldu.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın da katkıda bulunduğu ve Çerkezköy halkının akın ettiği Aşura Merasimi’nde Alevi Sünni kardeşliği daha da pekişti.

Irkı ve Mezhebi ne olursa olsun, necip Türk Milletinin Ehli Beyt Dostu ve aşığı olduğunu dile getiren Seyyid Sinan Boztepe, bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Haber / Erdal AYDIN