Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu


2024 yılında, 29 kamu kurum ve kuruluşunca 428 projenin uygulandığını, bu projelerin toplam tutarının 39 milyar 269 milyon lira olduğun, dönem sonu itibariyle 1 milyar 679 milyon lira harcama yapıldığını, 73 projenin tamamlandığını dile getiren Vali Ekici “En çok yatırım 767 milyon 496 bin lira ile ulaştırma sektöründe yapılmıştır” dedi.

Vali Birol Ekici Başkanlığında, Mülki İdare Amirleri, Bölge Müdürleri, Belediye Başkanları, İl Müdürleri, ilgili kamu kurum ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda Kırklareli’nde 2024 yılında yürütülen kamu yatırımları değerlendirildi.

TOPLAM TUTARI 39 MİLYON LİRA

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ekici, 2024 yılında, 29 kamu kurum ve kuruluşunca 428 projenin uygulandığını, bu projelerin toplam tutarının 39 milyar 269 milyon lira olduğunu belirtti. Dönem sonu itibariyle 1 milyar 679 milyon lira harcama yapıldığını, 73 projenin tamamlandığını dile getiren Ekici, “En çok yatırım 767 milyon 496 bin lira ile ulaştırma sektöründe yapılmıştır. Bunu 471 milyon 925 bin lira ile diğer kamu hizmetleri, 203 milyon 24 bin lira ile madencilik izlemiştir. Kuruluşlar bazında da; 500 milyon 144 bin lira ile TCDD 1. Bölge Müdürlüğü başta yer almaktadır. Bunu 206 milyon 226 bin lira ile Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, 200 milyon 690 bin lira ile TP Trakya Bölge Müdürlüğü izledi” dedi.

2025 YILI YATIRIM TEKLİFLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesini, çalışmalarının koordine edilmesini ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda kamu kurum ve kuruluşları da 2024 yılı ile ilgili tamamlanan ve devam eden projeleriyle ilgili sunumlar yaptı. Ardından 2025 yılında yapılması planlanan yatırım teklifleri görüşüldü. Sunum ve değerlendirmelerin ardından, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı talep ve önerilerin sunulmasının ardından sona erdi.

ÖNEMLİ HİZMETLER SIRALANDI

Kırklareli’nde yapılan önemli yatırımlarla ilgili Valilikten yapılan açıklamada “Önemli yatırımlar arasında; tarım sektöründe, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü’nün sulama depolama tesisi ile sulama tesisleri projeleri, madencilik sektöründe, TPAO Trakya Bölge Müdürlüğünün petrol ve doğal gaz, MTA Marmara Bölge Müdürlüğü’nün maden arama ve sondajları, enerji sektöründe, TEİAŞ 20. Bölge Müdürlüğü’nün trafon merkezleri ve enerji iletim hatları, ulaştırma sektöründe, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nün Kırklareli - Edirne Bölünmüş Yolu, Saray – Kırklareli Bölünmüş Yolu ve Demirköy – İğneada Yolu, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nün Halkalı – Kapıkule Yüksek Standartlı Demiryolu inşaatı, İl Özel İdaresi’nin köy yolları, eğitim sektöründe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul inşaatları, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’nün Kültür Merkezi inşaatı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Lüleburgaz İlçe Halk Kütüphanesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün spor tesisleri inşaatları, sağlık sektöründe, İl Sağlık Müdürlüğü’nün Kırklareli ve Babaeski Sağlık kompleksleri, aile sağlığı merkezleri, 112 Acil sağlık hizmetleri istasyonu inşaatları, diğer kamu hizmetlerinde, Demirköy Hükümet Konağı, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün hizmet binası inşaatı, İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü’nün içmesuyu ve kanalizasyon tesisleri, İl Özel İdaresi’nin köy içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları, OSB’lerin Kırklareli, Büyükkarıştıran ve Evrensekiz organize sanayi bölgeleri çalışmaları yer almaktadır” denildi.

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ