Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu


Keşan Belediyesi’nin, Bulgaristan Yambol ili Elhovo ilçe Belediyesi liderliğinde, Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Bulgaristan Burgas ilinde faaliyet gösteren ‘Yeşil Istranca’ derneği ortaklığında ‘İki Deniz Arasında Sürdürülebilir Turizm İçin Doğanın Önemini Birlikte Gösteriyoruz (Together We Reveal the Greatness of Nature for Sustainable Tourism Between Two Seas)’ adlı projenin INTERREG – IPA Bulgaristan-Türkiye 2021-2027 sınır ötesi işbirliği programına sunulan projesinin fikir önerisi onaylandıktan ve ikinci tam başvuru aşamasına geçildikten sonra;
Keşan Belediyesi, Elhovo Belediyesi, Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve ‘Yeşil Istranca’ derneği ile ortak olarak proje tam başvurusu yapılması, tahsisi Keşan Belediyesi’ne ait olan Dokuzdere mesire yerinde proje dahilinde düzenleme yapılması, proje bitiminden itibaren, proje kapsamında temin edilen ekipman, malzeme ve yapıların en az 5 yıllığına bedelsiz kullanılması, başka hiçbir amaçla kullanılmaması, projenin hazırlanması ve gerekli tüm yazışmaların yapılması için Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
İCRALAR KAPIDA
Arsa satışı ile ilgili gündem maddesinin görüşülmesi sırasında konuşan Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, belediye olarak ciddi bir borç yükü altında olduklarını belirterek, “Hatta bugün doğal gazımızı da kestiler. Martın ilk yarısında, Karanlık derede bulunan TOKİ konutları için doğalgaz bağlama işi olmuş ve 3 milyon TL para gelmiş ama o kalemde para yok. Başka yerde harcanmış ve fatura bize kaldı. Bir yere ödenek geldiyse, maksadı için harcanmalı. Belediyeyi ilk devir aldığımız gün elektriklerimizin kesilmesi için gelindi. Şu anda borçlarımızı ödemeye çalışıyoruz. Ancak, icralar kapıda” dedi.
“BORÇLAR NEDENİYLE, İCRALARLA KARŞI KARŞIYA KALDIK”
CHP Grup Sözcüsü Aydın Meriç de “Göreve geldiğimizde, 484 milyon TL’ydi. Zamanında ödenmeyen borçlar nedeniyle, icralarla karşı karşıya kaldık. Göreve gelir gelmez, elektriklerimizin kesilmesi gündem oldu. Şu anda, 6 firmanın icralarıyla karşı karşıyayız. 3 büyük firma daha icraya vermeyi bekliyor. Bu rakamların toplamı faizleriyle birlikte 40 milyon TL yapıyor. Önceki dönemin ödemediği borçlar yüzünden iş yapamaz hale geldik. Biz, resmi yollardan toplamaya çalışıyoruz ama bu yeterli gelmiyor. Her dakika bu borçları düşünmektense, elimizdeki kullanılmayan taşınmazları değerlendirerek, önümüzü açmayı ve Keşan’a hizmet etmek istiyoruz. CHP grubu olarak, yerlerin verilmesi uygundur” derken, AK Parti Grup Sözcüsü Yakup Balcı da “Biz arsa satışlarına hayır demiyoruz. Ama şartlı satışa yine varız. Pazaryeri ve yurt yapımı için biz varız” dedi.
“BORÇLAR, SİZİN SAVRUKLUĞUNUZDAN KAYNAKLANIYOR”
Balcı’ya cevap veren Başkan Özcan, “Bu borçlar, sizin döneminizde oldu. Bu borçlar, sizin savrukluğunuzdan kaynaklanıyor. Mevcut borçları ben yapmadım, siz yaptınız. Pazaryerinin üzerini kapatmak için UMAT’tan aldığınız demirler yerinde yok. Hani onlarla pazaryerinin üzerini kapatacaktınız?” dedi. İlgili gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.
“KONUT DIŞI KENTSEL ÇALIŞMA ALANINA ÇEVİRDİK”
İstasyon Mahallesi (Tapu Kaydı Merkez Mahallesi) 100 ada 81 parselde kayıtlı 10.193,74 metrekare arsanın (imar planında konut dışı kentsel çalışma alanında kalan) 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18.nci maddesi (e) bendi uyarınca satışının yapılması hususunun Meclisçe görüşülerek karara bağlanması oldu. Başkan Mehmet Özcan, konuşmasında “Buranın imar planı değişikliği yapılırken, konut dışı kentsel çalışma alanına çevirdik. O zamanlar, 2-3 dönüm bir alan düşüyordu.
Çabalarımla, Keşan Ticaret Borsası’nın da, yardımıyla 10 dönümlük bir alan kazandık. Sizin kadar bende içim acıyor. Keşke bu kadar yıkıntıyı bırakmasaydınız da satmasaydık” dedi. Toplantıda diğer gündem maddeleri de görüşülerek karara bağlandı.
Haber / Erdal AYDIN