Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu


Çerkezköy’de yaşayan duyarlı, 40 yaşındaki Emrullah Tekin isimli fabrika işçisi, iş saatleri dışında sokak hayvanları için oldukça yararlı bir işi tek başına yapıyor.
Kamu ve sivil toplum örgütlerine örnek olacak uygulamayı Tekin şu şekilde gerçekleştiriyor; Çerkezköy’deki zincir marketleri tek tek gezen Emrullah Tekin, marketlerin çöpe attığı tarihi geçmiş ürünleri toplayarak aracına alıyor.
ÖRNEK UYGULAMA OLABİLİR. Ürünleri önce çeşidine göre ayıran Tekin, daha sonra bunları Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürerek oradaki hayvanların beslenmesine katkı sağlıyor. Emrullah Tekin, barınağın yanı sıra orman içlerinde veya şehrin uzak noktalarında bulunan sahipsiz sokak hayvanlarını da tespit ederek onlara da yiyecek götürüyor.
MARKETLERDEN İSTEMİŞ VERMEMİŞLER. Emrullah Tekin, bu organizasyona ilk başladığında ilginç olaylarla da karşılaşıyor. Zincir marketlerle irtibata geçen Tekin, önce market yetkililerinden tarihi geçmiş ürünleri talep ediyor. Fakat market çalışanları bunu yapamayacaklarını söylüyor. Tekin de bunun ardından mağazaların çöpe atmasını bekliyor. Çöpe atıldıktan sonra buradan alıp sokak hayvanlarına götürüyor.
TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLABİLİR. Çerkezköy başta olmak üzere tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışmaya imza atan Emrullah Tekin’in isteği ise her gün çöpe giden tonlarca ürünün bir koordinasyon halinde toplanarak sokak hayvanlarına verilmesini sağlamak.
TEKİN’İN BİR İSTEĞİ VAR. Konuyla ilgili konuşan duyarlı vatandaş Tekin; “Marketler tarihi geçmiş ürünleri zaten çöpe atıyor. Bunları çöpe atmak yerine, bir araçta toplayıp, kompoz haline getirerek değerlendirebilirler. Hem yiyecekler direkt çöpe gitmemiş olur. Hem de hayvanlar aç kalmamış olur. Bir nevi geri dönüşüm de olur” diyor.
TEKİN’İ TEBRİK EDİYORLAR. Emrullah Tekin’in bu özverisini gören hayvanseverler ise şunları söylüyor; “Bir vatandaş tek başına bunu yapabiliyorsa, kurumlar bir araya gelip daha koordineli şekilde daha iyilerini hayata geçirebilirler. Belki de küçük bir yasal düzenlemeyle bu daha da kolay hayata geçer. Böylece her gün çöpe giden tonlarca gıda malzemesi çöp olmamış olur, sokaktaki canlar da yiyecek bulmuş olur”
Haber / Şaban KARDEŞ