Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu


Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu 2024 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısı dün Çerkezköy’de üretim yapan BSH Fabrikası’nda yapıldı.
BSH Fabrikası’nda yapılan Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, bir önceki toplantıda alınan kararların görüşülmesi ile başladı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin TR21/23/TUR/0002 sözleşme numaralı “Dört Mevsim Turizm Rotasının Oluşturulması ve Gastronomi Okulu Kurulması” projesine yönelik fesih talebinin görüşülmesinin ardından 1/100.000 Ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı’nın yenilenmesine yönelik başlatılan çalışmalar hakkında bilgi aktarıldı.

MALİ DESTEK PROGRAMI KAPANIŞ RAPORU SUNULDU
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Hakan Geriş, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in katıldığı toplantıda 2019 Yılı Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı Kapanış Raporu’nun sunumu da yapıldı.

ÇALIŞMA PROGRAMI VE BÜTÇE GÖRÜŞÜLDÜ
BSH Türkiye CTO&COO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Mandalı, BSH’ın Çerkezköy’deki üretim operasyonlarına dair yaptığı sunumun ardından toplantı, 2025 Yılı Ajans Çalışma Programı ve Bütçesinin görüşülmesi ile sona erdi.
Toplantının ardından Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Kırklareli Valisi Birol Ekici ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri, BSH fabrikasını gezerek, fabrika hakkında yetkililerden bilgi aldı.

EHLİBEYT DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Toplantı için Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Muharrem ayı dolayısıyla saat 14.00’te de Çerkezköy Kaymakam Vekili Mustafa Gürdal ve Kültür ve İl Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ile birlikte Çerkezköy Ehli Beyt Derneği’ni ziyaret etti.
Çerkezköy Ehli Beyt Derneği Başkanı ve Tekirdağ Ehlibeyt Dernekleri Birliği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe, Kapaklı Karaağaç İmam Ali Derneği Başkanı Halil Karaduman, Ergene Hz. Hüseyin Derneği Başkanı Celal Özbek, Marmaraereğlisi Yeniçiftlik Hz. Abbas Derneği Başkanı Süleyman İlter ve Tekirdağ İmam Cafer Sadık Derneği Başkanı Çetin Çaça ve dernek yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılanan Vali Recep Soytürk, Ehlibeyt Dergahı’nda açılan ve Kerbela olaylarının anlatıldığı resimlerin yer aldığı sergiyi ziyaret etti.

SERGİYİ GEZDİ
Resimde sergilenen tüm resimleri tek tek inceleyerek Seyyid Sinan Boztepe’den bilgi alan Vali Soytürk, sonrasında da Boztepe ve dernek üyeleri ile sohbet etti.
Tarihe Kerbela Olayı diye geçen ve Hazreti Hüseyin ile 72 yareninin zalim ve fasık Yezid taifesi tarafından katledilişinin sene-i devriyesini her yıl olduğu gibi bu yıl da matem havasında yad ettiklerini dile getiren Boztepe, “Alevisi ve Sünnisi ile necip Türk milletinin Hoca Ahmet Yesevi’den Hacı Bektaş Veli’ye, Hacı Bayram Veli’den Yunus Emre’ye ilmek ilmek Ehli Beyt aşkıyla işlendiğini, o sebeple her evde Alilerin, Fatımaların, Hasanların, Hüseyinlerin ve Zeyneblerin ismen yaşatıldığını görmektedir” dedi.

“KERBELA AYRIŞMA YERİ DEĞİL, BİRLEŞME YERİDİR”
Kerbela olayının Müslümanların bir olup birleşme zamanı olduğuna inandıklarını dile getiren Boztepe, “Kerbela asla ve asla ayrışma yeri değil, Hz. İmam Hüseyin safında zalime karşı birleşme yeridir.
Ehli Beyt kurumlarımız da bu minvalde mezheplerin kardeşliği ve ortak hareketi adına çaba sarf etmektedir” diye konuştu.
Bu birlik ve beraberlik adına Vali Recep Soytürk’ün bu ziyaretini önemsediklerini, devlet ve millet kucaklaşması açısından değerli gördüklerini ifade eden Boztepe, ziyaretinden dolayı Vali Recep Soytürk’e teşekkür etti.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU