Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu


AK Parti Tekirdağ Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bir kongre süreci yaşıyoruz. Önce ilçelerimizde, akabinde ilimizde yenileneceğiz, tazeleneceğiz ve yeniden sokaklara ineceğiz. Yeniden evlere gireceğiz. Ve vatandaşımıza tekrar elimizi uzatıp onları bir kez daha kucaklamaya, bir kez daha onların gönlünü almaya gayret edeceğiz. Bu seçimlerden kendimize düşen dersi alacağız ve yolumuza devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Tekirdağ Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı önceki akşam saat 19.30’da Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde yapıldı.

DİVAN HEYETİ OLUŞTURDU

Divan başkanlığına İl Başkanı Ali Gümüş seçilirken, divan üyeliklerine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, İl Gençlik Kolları Başkanı Adem Çifci ve İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Köşdere seçildi.

“GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ali Gümüş, “AK Parti olarak ülkemizin her köşesinde halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek adına gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Her bir üyemiz bu kutlu davanın bir parçası olarak omuz omuza vererek ülkemizi daha ileriye taşımak için büyük bir özveriyle görev yapmaktadır. Bugün attığımız her adım yarının Türkiye’sini inşa etme yolunda atılmış sağlam temellerdir. AK Parti olarak gücümüzü birlik ve beraberlikten alıyor, bu inançla da geleceğe umutla bakıyoruz” dedi.

“HER SEÇİM SONUCU BİZİM İÇİN DERS NİTELİĞİNDEDİR”

31 Mart seçimlerine de değinen Gümüş “Parti olarak ne yazık ki hedeflerimizin uzağında kaldığımız bir seçim yaşadık. Türk demokrasisinin ve demokrasinin tecelligâhı olan sandığın kazandığını beyan ederek siyaseti önce milletimiz, önce memleketimiz şiarıyla yaptığımızı her zaman beyan ettik. Bu düsturla hareket ederken milletimizin menfaatini her şeyin üzerinde tuttuk. Bizim için seçim sonuçlarının her biri ders niteliğindedir. Biz her türlü neticeyi milletimizin iradesi ve tezahürü olarak görüyoruz. AK Parti olarak halkımızın huzur ve refahı için durmaksınız çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

“FARKIMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ”

İlçe başkanları adına konuşan AK Parti Ergene İlçe Başkanı Hasan Şen’in ve Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak’ın konuşmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de konuşma yaptı. 2024 yerel seçimlerinde istedikleri sonuçları elde edemediklerini dile getiren Çetin “Ama Müge başkanımla beraber Kızılcahamam kampındaydık. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanlarımızla, genel merkezdeki büyüklerimizle yaptığımız görüşmelerde, elde ettiğimiz sonuçlardan ders çıkarmamız gerektiğini ve halkın bize verdiği mesajı iyi okuyup iyi değerlendirip yılmadan, usanmadan halka yeniden gitmeyi kendimize bir borç olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Bir kongre süreci yaşıyoruz. Önce ilçelerimizde, akabinde ilimizde yenileneceğiz, tazeleneceğiz ve yeniden sokaklara ineceğiz. Yeniden evlere gireceğiz. Ve vatandaşımıza tekrar elimizi uzatıp onları bir kez daha kucaklamaya, bir kez daha onların gönlünü almaya gayret edeceğiz. Bu seçimlerden kendimize düşen dersi alacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Biz de Müge kardeşimizle beraber Tekirdağ’da ak belediyeciliğin sorumluluğuyla hep beraber farkımızı ortaya koyacağız. Gönül belediyeciliği ve hizmet belediyeciliği yaparak 5 yıl boyunca 2 ilçe olarak farkımızı ortaya koyacağız” dedi.

“MUTLULUĞUNU VE GURURUNU YAŞIYORUM”

Kapaklı’da ikinci dönem görev yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Geçmişte AK Parti’de ikinci dönem belediye kazananlara bir baktım. Çerkezköy’de Ali Ertem iki dönem üst üste kazanmış. Kapaklı’da da bu şeref bize nail oldu. İnşallah üçüncü dönemlerde, beşinci dönemlerde de sizlerle beraber durmak yok yola devam deriz” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’NİN KENDİSİNDEN BAŞKA BİR RAKİBİ YOK”

Toplantı İl Gençlik Kolları Başkanı Adem Çifci’nin konuşmasıyla devam etti. Güzel bir seçim çalışmasının sonuna geldiklerini söyleyen Çifci “Bundan sonra da durmak yok yola devam diyeceğiz. Bundan sonraki çalışmalarımızı da ‘gayret kadere aşık’ diyerek yapacağız. Gençlik kolları olarak üye çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi. İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Köşdere de “Biz Tekirdağ AK kadınlar olarak gücümüzü ve potansiyelimizi, ilk günkü heyecanımızla çalışmalarımıza yansıtıyoruz. Seçim döneminde çalınmadık kapı, dokunulmayan seçmen bırakmadan yolumuza devam ettik. Kadınlarımıza hak ettiği değeri veren, kadın haklarının ön planda olması işin birçok kanun ve yönetmelik çıkaran AK Parti’nin birer neferi olarak var gücümüzle çalışacağız. Çünkü AK Parti’nin kendisinden başka bir rakibi yoktur. Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istikametinden en ufak bir sapma göstermeyen bir lider oluşunu örnek alarak çalışmalarımızı bu şiarda devam ettiriyoruz. Vatan sevdasıyla çıktığımız bu yolda sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmayacağız” diye konuştu.

“BU GÖREVE DE YÜK OLMAK İÇİN DEĞİL, YÜK ALMAK İÇİN GELDİK”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş da “14 Mayıs, 28 Mayıs ve 31 Mart süreçlerini birlikte yaşadık. 14 Mayıs’ta milletimizin önüne çıktık. Bu görevler bizlere nasip oldu. Bu vekaleti sizlerle birlikte yol yürüyerek aldık. 28 Mayıs seçimlerinde sayın cumhurbaşkanımızın seçilmesiyle birlikte bu yolu birlikte yürüdük. Sayın milletvekillerimizle birlikte şehrimiz için hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. ‘Biz masa başında değil, sahada iş başında olacağız. Çalışacağız, şehrimize hizmet edeceğiz’ dedik. Bu göreve de yük olmak için değil, yük almak için geldik. Bu doğrultuda sizlerle birlikte çalıştık. İnşallah birlik beraberliğimizi güçlendirerek daha güçlü bir şekilde Türkiye Yüzyılında bu ülkeye, bu millete, bu güzel şehrin aziz insanlarına hizmet etmek bizlere, sizlere nasip olsun” dedi.

“BU PARTİNİN SAHİBİ SİZSİNİZ”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan da “Bizler bu coğrafyada derdi olan, hayali olan bir büyük davanın sevdalısı neferleriz. Siyaset, hedefi, hayali, rüyası olmayan insanlar için zor olurken bizler zora talimiz. Hepimiz yorulmaya, mücadeleye talimiz. Görevimiz ne olursa olsun hepimiz öncelikle bu davanın bir neferiyiz. Unutmayalım ki bütün insanlık ailesiyle birlikte çok çetin geçeceği şimdiden aşikar olan bir sürecin başında bulunuyoruz. Yine çok karmaşık bir stratejik denklemlerin kesiştiği sıcak bir bölgenin tam merkezinde yaşıyoruz. Önümüzdeki dönem hem ülkemiz hem de bölgenin açısından yeni bir kritik gelişmelerinin yaşanacağı farklı bir dönem olabilir. Bunun için hem parti hem millet hem de devlet olarak hazırlıklı ve güçlü olmak zorundayız” dedi. Toplantıda konuşan İl Koordinatörü Adana Milletvekili Abdullah Doğru ise “Bu partinin sahibi sizsiniz. Siz gördünüz fark ettiniz ki bir geri kaldık. Siz gördünüz, fark ettiniz ki biz ilk defa ikinci parti olduk. Ve utandık, mahcup olduk. Önümüze bakıyoruz. 22 senelik bir emek, 22 senelik gözyaşı, 22 senelik alın teri. Biz 22 senedir Türkiye’de destanlar yazan bir partiyiz. Muhteşem işler yaptık, Türkiye’yi dönüştürdük. Bunların hepsinin kahramanı sizsiniz. Bizler inanan insanlarız. Moral bozmak da yok. Biz nerede düştüysek daha güçlü şekilde ayağa kalkmasını biliriz. Yeter ki birbirimize sahip çıkalım, birbirimizin hukukunu koruyalım, birbirimizi sayalım, sevelim” diye konuştu.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU