Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor


Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından üniversite tanıtım filmi izlenmesiyle başlayan tören, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hasan Ceylan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

“HER SON YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR”

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Elif Yaren Demircan “Eğitim gördüğümüz süre boyunca bizlere okuduğumuz bölümün özünü kavramamız için her daim rehber olan ve ışık tutan kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Fakülteden ayrılmanın hüznünü yaşıyor olsak da her sonun yeni bir başlangıcı olduğuna inanıyorum” diyerek arkadaşlarına meslek hayatlarında başarı diledi.

“BİLGİNİN SONU YOK”

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk de “Birlikte geçirdiğimiz 4 yıl çabucak geldi geçti elbette her bir başlangıcın bir sonu vardır. Üniversite hayatının da resmi anlamda bir sonu var ve sizler şimdilik bu sürecin sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Oysa ki bilginin sonu yoktur. Bilgilendikçe bildiklerinizin bilmedikleriniz yanında çok az olduğunu idrak edersiniz. Bu bakımdan her ne kadar üniversiteyi bitirmiş olsanız dahi beşikten mezara ilim düsturu gereği öğrenme hevesinizin hiç eksilmemesini dilerim” dedi.

“ZORLU BİR YARIŞTAN ÇIKTINIZ”

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ise mezun öğrencilerin zorlu bir yarıştan çıktıklarını belirterek, dürüstlükten asla ödün vermemeleri gerektiğini söyledi. Video mesaj yoluyla törene katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, öğrencilere seslendi. Eğitimin çok uzun bir yolculuk olduğunu ve her zaman kendini geliştirmek için çalışanların başarılı olacağını vurgulayan Tabakoğlu, mezun öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Tabakoğlu, mezun olan öğrencileri, ailelerini ve akademisyenleri tebrik etti.

Tören, mezun olan öğrencilere hocaları tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından meslek yemininin okunması ve öğrencilerin coşkuyla keplerini atması ile sona erdi.

Haber / Erdal AYDIN