Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu


Kırkpınar etkinlikleri kapsamında Edirne Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen Sinan Alışkan’ın arşivinden “Geçmişten Günümüze Kırkpınar Fotoğrafları” sergisinin açılışı Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın tarafından yapıldı.

60 yıllık büyük bir emekle oluşturduğu sergi için fotoğraf sanatçısı Sinan Alışkan’ı tebrik eden ve tüm vatandaşları 7 Temmuz Pazar gününe kadar açık olacak sergiye davet etti.

SARAYİÇİ ER MEYDANI’NI ZİYARET ETTİ

Sonrasında, UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan ve asırlardır sporun, dostluğun, kardeşliğin sembolü olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde gerçekleştirildiği Sarayiçi Er Meydanı’nı ziyaret eden Başkan Gencan Akın, tribün ve saha kontrollerini gerçekleştirdi.

“DETAYLI KONTROLLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Pehlivanlara, sporseverlere ve misafirlere en iyi Kırkpınar deneyimini sunmak için gece gündüz demeden çalışmalara devam ettiklerini belirten Akın, “Bu kapsamda, Sarayiçi bölgesinde yer alan tüm alanları gezerek detaylı kontrollerimizi gerçekleştirdik. Sarayiçi’nde bulunan satış noktalarını ziyaret ederek değerli esnaflarımıza hayırlı işler diledik. Hedefimiz en iyi Kırkpınar deneyimini sunmak” dedi.

KONSERDE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Ardından, 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında düzenlenen Trackyaka Connection’z ve Kent Orkestrası konserinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Gencan Akın, “Bu özel gecede hep birlikte keyifli anlar yaşadık, müziğin ve festival ruhunun tadını çıkardık. Değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyor, önümüzdeki günlerde Sarayiçi Konser Alanı’nda bizlerle birlikte olacak birbirinden değerli sanatçılarımızın konserlerine tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber / Baştuğ Alperen KARDEŞ