Gözden kaçırmayın

Çarşı merkezinde sona yaklaşılıyorÇarşı merkezinde sona yaklaşılıyor


Rektör Yrd. Prof. Dr. Metin Aydoğdu, İlçe Kaymakamı Adnan Ayte, Havsa Belediye Başkan Vekili Fevziye Çoban, Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, öğrenciler, aileleri ile Yüksekokulun akademik ve idari personelinin katıldığı tören Trakya Üniversitesi tanıtım filmi ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun video konuşması ile başladı.

“HAYATTA YENİLMEKTEN KAYBETMEKTEN KORKMAYINIZ”

Mezun olan öğrenciler adına konuşan Meslek Yüksekokulu birincisi Sıla Özcan, “Hayatımızın bir sayfasını acı-tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını ise yeni beklenti ve umutlarla açıyoruz. Bizim için asıl mücadele şimdi başlıyor. Hayatta yenilmekten kaybetmekten korkmayınız. Önemli olan azim ve kararlılıkla hedeflerimize ulaşmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaktır” dedi.

“ASIL YARIŞ BUNDAN SONRA BAŞLIYOR”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu da yaptığı konuşmada “Diplomayı aldınız, ne yazık ki asıl yarış bundan sonra başlıyor. Bu yüzden çok çalışmanız ve araştırmanız gerekiyor. Eskiden ‘icat çıkarma’ tabiri kullanılıyordu. Biz artık size bunun tersini yapmanızı söylüyoruz, icat çıkarmanızı bekliyoruz” dedi. Hem gururu hem de hüznü bir arada yaşadıklarını söyleyen Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan ise “Mutluyuz ve gururluyuz çünkü bir nesil öğrencimizi daha mezun ediyoruz. Hüzünlüyüz çünkü sabahları tatlı bir telaş içinde koşturan ve gülen yüzleri ile bize günaydın hocam diyen öğrencilerimizin bazılarını bundan sonra göremeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE BELGELERİ VERİLDİ

Tören Havsa Meslek Yüksekokulu’ndan derece ile mezun olan öğrencilere belge verilmesi ile devam etti. Eğitim-öğretim yılı içinde yapılan etkinliklere katılan öğrencilere plaket verilirken, göreve yeni başlayan öğretim elemanlarına da belge takdimi yapıldı. Ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri dağıtıldı. Meslek andının okunması ve kep atma seremonisinin ardından tören, Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılan öğrencilerin hazırladığı Mezuniyet Konseri ile sona erdi.

Haber / Abdullah GÜMÜŞ