Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu


Saim Ünal, Aynur Sezer, Ümit Kök, Adem İçli, Nuran Yeşil ve Abdullah Coşkun’un katılmadığı toplantıda 3 ek gündem maddesinin gündeme alınmasının ardından toplantının ilk gündem maddesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan Çerkezköy Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin kabulü konulu yazı görüşüldü.

İlgili gündem maddesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi 582 ada 3 nolu parsel ve 476 ada 1 nolu parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve ekleri görüşülerek incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Veliköy Revizyon İmar Planıyla ilgili mahkeme kararı görüşüldü. Veliköy Mahallesi 576 ada 13 nolu parsel sayılı taşınmaza ilişkin, 06.12.2011 tarih 2011/14 sayılı belediye meclis kararı ile onaylanan Veliköy Revizyon İmar Planının iptali istemiyle açılan Tekirdağ 2. İdare Mahkemesi 2022/805 Esas numaralı davaya yönelik, mahkemenin 16.05.2024 tarihli kararıyla dava konusu işlemin iptaline karar verildiği, bunun belediye başkanlığına bildirildiği ifade edildi. Konu, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Toplantının son gündem maddesinde de belediye hisselerinin satışı konusu görüşüldü. ‘Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 369 ada 1 nolu parselde bulunan 47 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 797 ada 30 nolu parselde bulunan 101,63 metrekarelik belediye hissesi, Veliköy Mahallesi 561 ada 1 nolu parselde bulunan 195 metrekarelik belediye hissesinin satışı’ ile ‘2018 yılında encümen kararı ile satışı yapılan Karaağaç Mahallesi 767 ada 7 parselde bulunan belediye hissesinin bedelinin süresi içinde ödenmediğinden yeniden satış kararı alınması’ konusu da oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi, komisyon raporlarını görüşmek üzere 4 Temmuz Perşembe günü saat 15.00’te yeniden toplanacak.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU