Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu


Son günlerde Antalya, Balıkesir, İzmir ve Muğla olmak üzere yurt genelinde 30'u kırsal 14'ü ormanlık alan olmak üzere toplam 44 yangın meydana gelirken, önceki gün Çorlu’da çıkan yangında da 300 dekarı buğday ekili olmak üzere 600 dekar tarım alanı zarar gördü.
“CİĞERLERİMİZ, BAĞRIMIZ YANIYOR”
Yangınlarla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Ülkemizin onlarca yerinde meydana gelen yangınlarda ciğerlerimiz, bağrımız yanıyor. En ufak bir ihmal telafisi mümkün olmayan kahredici sonuçlara yol açıyor” dedi.
“ANIZ YAKMAYALIM”
Tekirdağʼın duyarlı ve bilinçli insanlarından bu konuda çok daha hassas olmalarını isteyen Yüceer, “Lütfen önceden yasaklandığı belirtilen ormanlık alanlara girmeyelim. Anız yakmayalım. Ev ve işyerlerinde gerekli önlemleri alalım. Unutmayalım, bir yangının oluşmasını önlemek, söndürmekten çok daha kolaydır” ifadelerini kullandı.
İTFAİYE 5 BİN 730 OLAYA MÜDAHALE ETTİ
Yüceer, “Bu bağlamda 2024 yılının başından bugüne dek 5 bin 730 olaya müdahale ederek özveriyle çalışan, ortaya canını koyan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.
Haber / Gülveren ALTUNOĞLU