Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu


ÇTSO Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Toplantıda 2024 yılı Mayıs ayına ait gelir gider bütçe izleme raporları ve mizan görüşülürken, Mayıs ayı gelirinin 2 milyon 677 bin 645 TL, giderinin 1 milyon 807 bin 446 TL, kasa mevcudunun 27 bin 451 TL, banka mevcudunun 12 milyon 792 bin 762,81 TL olduğu belirtildi.
İlgili gündem maddesinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından ÇTSO Genel Sekreteri Seçkin Bayraktar tarafından odanın Mayıs ayı faaliyetleriyle ilgili meclisi bilgilendirdi.  
“BUNU NASIL İZAH EDECEKSİNİZ?” Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan Meclis Üyesi, Gazeteci Şaban Kardeş, Veliköy OSB Müteşebbis Heyet seçimini anımsatarak, “Oda kurulduğundan bu yana OSB’lerde paydaşlardan birisidir.
Geçtiğimiz ay Veliköy OSB’de seçim oldu. Gazeteci olarak takip ettim. ÇTSO’dan her dönem burada temsilci bulunmasına rağmen bu dönem yönetimde kimse yok. Bunu nasıl izah edeceksiniz?” dedi.
Geçtiğimiz aylarda yapılan toplantıda dilek ve temenniler bölümünün basına kapalı yapılması yönünde karar alındığı belirtilerek basının dışarı davet edildiğini, bu karar nedeniyle kendisinin de dilek ve temenniler bölümüne katılmama kararı aldığını anımsatan Kardeş, bu kararın sadece o ayki toplantıya has olup olmadığını, gazetecilerin bundan sonraki toplantılarda dilek ve temennilerde çıkarılıp çıkarılmayacağını sordu.  
“YANLIŞ ANLAŞILDIM” O gün özel bir konuşma yapılacağı için gazetecileri dışarı davet ettiğini, toplantıda yanlış anlaşıldığını ifade eden Meclis Başkanı Erdoğan da, yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilerken, özel görüşmeler dışında toplantıların başından sonuna gazetecilere açık olacağını dile getirdi.  
“MÜTEŞEBBİS HEYETTE BİR ARKADAŞIMIZ BULUNUYOR” ÇTSO’nun Veliköy OSB’nin yeni yönetimde neden olmadığı ile ilgili soruya da cevap veren Erdoğan, bundan önceki dönemlerde Veliköy OSB’nin yönetiminde kendisinin yer aldığını anımsatarak, “Bu dönem olamadık.
Başkan burada olsaydı da neden olmadığımızı anlatsaydı. Bunun muhatabı yönetim kurulu ve başkanıdır.
Biz bu seçime oda olarak neden müdahil olmadık? Neden tarafsız olundu. Beş sandalyeden bir tanesi neden ÇTSO’ya ait değildir” derken, ÇTSO Başkan Vekili Sinan Sifil de seçime giren iki aday da oda üyesi olduğu için seçimde tarafsız kaldıklarını, “Müteşebbis heyette ise bir arkadaşımız bulunuyor” bilgisini verdi.
ÇTSO’nun yönetimde olması gerektiğini dile getiren Hacı Mehmet Erdoğan da “Biz sadece her yıl üzerimize düşen payı vereceğiz fakat yönetimde söz sahibi olamayacağız” dedi.  
Haber / İrem BANÇO