Gözden kaçırmayın

Yetenek sınavı sonuçları açıklandıYetenek sınavı sonuçları açıklandı


Çerkezköy’de de 48 bin 500 öğrenci karne alarak tatile girdi. Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ile birlikte Fevzipaşa İlkokulu ve Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde öğrencilere karnelerini verdi.
2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, “Millî kültürü yaşatmanın en temel yolu olan eğitim, gelecek nesillerimize binlerce yıllık birikimimizi, kültürümüzü, tarihimizi, millî ve manevi değerlerimizi aktarabileceğimiz bir yoldur. Eğitim sistemimiz, millî bir şahsiyetin oluşumuna katkı sağlamak ve millî bilince sahip şahsiyetlerden oluşan bir toplum oluşturabilmek adına ahlaklı, erdemli; milleti ve insanlık için iyi, doğru, faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş bilge nesilleri hedeflemekte olup Türkiye Yüzyılı'nda Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda eğitim adına kararlı adımlarla öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için çalışmalarımızı bu minvalde sürdürüyoruz” dedi.
ÜCRETSİZ YAZ OKULLARI DÜZENLENECEK Öğrencilere de seslenen Ulusan, “İkinci yuvanız olan okullarınızda mutlulukla ve heyecanla başladığınız bir eğitim öğretim yılının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Göstermiş olduğunuz çalışma ve gayretin neticesi olan karneleriniz, zayıf ve güçlü yönlerinizin farkına varmanız ve bir dahaki dönemde eksikliklerinizi tamamlamanız için bir imkândır. Başarınızdan dolayı her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Tatilde, 1 Temmuz itibarıyla ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrencilerimiz için "spor", "görsel sanatlar", "müzik" ve "bilişim" olmak üzere dört alanda açılacak olan ücretsiz yaz okullarına katılmanızı, yaz okullarının yanında ortaokul 8, lise 11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için akademik derslere yönelik ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarına da katılabileceğinizi hatırlatmak isterim. Yine tatilde öğrendiğiniz bilgilerin üstüne yeni bilgi ve beceriler ekleyerek öğrenme yolculuğunuzu geliştirmenizi, kitap okumanızı, spor yapmanızı tavsiye ediyor, sosyal ve kültürel faaliyetler ile kendinizi geliştirip dinlenmiş olarak okullarınıza sağlıkla devam etmenizi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
VELİLERE DE SESLENDİ Meslektaşlarını da yıl boyunca göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir tatil dönemi geçirmelerini temenni eden Ulusan, velilere de şu sözlerle seslendi: “Geleceğimizin umudu ve ülkemizin istikbali olan evlatlarınız, yoğun ve yorucu bir yılın ardından karnelerini alarak yaz tatiline çıktı. Sizlerin bize her gün emanet ettiğiniz evlatlarınızı kendi evlatlarımız bilerek Bakanlığımızın belirlediği politikalar çerçevesinde şahsiyet sahibi bireyler olarak en iyi şekilde yetiştirme gayreti içinde olduk. Evlatlarınızı başarılarından dolayı tebrik ediyor, sizlere de eğitim sürecinde vermiş olduğunuz destekten dolayı çok teşekkür ederek evlatlarınızla beraber mutlu bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum.”
Haber / Gülveren ALTUNOĞLU