Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu


Ünlü tiyatrocu, senarist, yönetmen Müfit Can Saçıntı‘nın stand up gösterisi ve söyleşisi ile renklenecek 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nde Saçıntı, festivalin birinci günü saat 20.00’de Rumeli İskelesi’nde sevenleri ile buluşacak.

YAZARLAR VE ŞAİRLER OKURLARIYLA BULUŞACAK
Tekirdağlı yazarlar ve şairler; Cahide Ulaş, Sezai Kurt, İbrahim Uzun, Gülşen Erdağlı, Şefika Koca, Hüseyin Bayol, Namigar Başbuğoğlu, Latife Toptan Dümbelek, Tuncay Dağlı, Rakip Ertuğrul Eriz, Ercan Duygu, Ege Akdemir, Emine Sonal, Nuran Sevim, Ayşe Özkılıç, Hüseyin Güler, Zeynel Akata, İbrahim Kamberoğlu, H. Hüseyin Yalvaç, Erdoğan Bol, Nimet Taner, Azra Bilgan, Kenan Oflaz, Hasan Akarsu, Ümit Başyazgan, Yahya Kaptan, Nazmi Metin, Leman Can, Yücel Coşkun, Aziz Merih, Yalçın Aydın Ayçiçek, Ömer Yıldız, Celal Çalık, Hamdiye Okudan, Kadriye Dağ, Yavuz Yalçın, Nurcan Balıbey, Hayri Varol, Haluk Ecevit, Selman Akı, Faruk Nafiz Kılıçalan (Beşiroğlu), Recep Ümit Nişancı, Mücahit Çalgın, Mine Engin Tekay, Barış Özer, Güler Özçelik, Necmettin Tez ve Selen Ecem Karakaş festival alanında kurulacak Kültür Çadırı’nda okurlarıyla bir araya gelip eserlerini imzalayacak.

58. ULUSLARARASI TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ PROGRAMI
13-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali Programı da belli oldu.

1. Gün: Rumeli Balkan Günü olarak ilan edildi. İlk Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ziyaret edilecek, festival başlangıcı yapılarak, kiraz tanıtım etkinliği ve kiraz yarışması yapılacak. Spor Turnuvaları başlangıcı ve Uluslararası Tekirdağ 58. Kiraz Festivali Kortejinin ardından Festival Ateşinin yakılması ve çelenk sunulmasıyla devam edilecek. Ahmet Giley Roman Halk Dansları Gösterisi yapılacak. Yerel yazarlar standı ve kültür çadırı açılışı gerçekleşecek. Müfit Can Saçıntı söyleşi ve stand-up gösterisiyle birlikte; Ritm-i Ahenk Grubu Konseri ve Akrobasi Gösterisi,  Blues Of Balkan Konseri, DJ Performans Eşliğinde Doğukan Alsay Show ile Ahmet Selçuk İlkan Konseri gerçekleştiricek.

2. Gün: Üç Kemaller Günü olarak ilan edildi. 2 gün de şu etkinlikler yapılacak: Namık Kemal Evi Ziyareti. Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi Ziyareti. Protokol Ziyaretleri Kabulü. Modern Türk Şiiri ve Ustaları Konferansı-Konuşmacı; Seyit Nezir. İlkokullar arası “Tekirdağ ve Kiraz” konulu resim yarışması sergisi ve ödül töreni. Ortaokullar arası “Tekirdağ ve Kiraz” konulu resim yarışması sergisi ve ödül töreni. Masterchef Yarışmacıları Kiraz Yemekleri ve Tatlıları Workshop. “Hartiga Nemzeti Szekely Nepi Együttes” Sekel Macarları Halk Dansları Gösterisi. Gece Konseri: Eypio. DJ Performans Eşliğinde Doğkan Alsay Show. Gece Konseri. Oğuzhan Koç.

3. Gün: Macar Günü olarak ilan edildi. 3 günde de; Açık Deniz Yüzme Etkinliği “Mikes Kelemen Kupası.” Yelken Yarışları “Rakoczi Kupası” Bris Turnuvası Başlangıcı, Macar İkonları Sergisi ve Macar Anıtları Fotoğraf Sergisi, Yelken Yarışları “Rakoczi Kupası” ve Açık Deniz Yüzme Etkinliği Mikes Kelemen Kupası” Ödül Töreni,  Rakoçzi Müzesi Çelenk Sunma Töreni, Türk Macar Dostluk Derneği “Misafirperver Devlet” ve “Macar Genç Yetenekler” Sergi Açılışı yapılacak. Barış ve Dostluk Parkı Revize Alanı Açılış Töreninin ardından Futbol, Tenis, Voleybol, Judo, Tavla, Satranç Turnuvaları Ödül Töreni yapılacak. Türkiye’nin İnşasına Destek Veren Macarlar Sergisi yapılacak. Yerel Sanatçılar Konseri “Bertoo, Atakan Geniş, Sis Grubu Ve Ufuk Özlü. Macar Müzik Grubu, “Török Tıllı Golk Experience. Urban Verbunk Macar Modern Halk Dansları Topluluğu gösterisi yapılacak. Gece Konseri Köfn Grubu. DJ Performans Eşliğinde Doğukan Alsay Show ve Hande Yener konseri yapılacak.

4. Gün: Ortak Paydamız İyilik Günü olarak ilan edildi: Bu gün de Gece Konseri “Rubato.” Sahne alacak. DJ Performans Eşliğinde Doğukan Alsay Show yapılacak ve Şevval Sam Konseriyle etkinlik son bulacak.