TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI

49 projesi TÜBİTAK tarafından kabul edilen Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu Bilim Fuarını açtı.

GÜNDEM 25.05.2015 17:16:00 0
TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI

28 Mayıs tarihine kadar açık olacak fuarın dün yapılan açılışına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ve İrfan Danışmaz, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Temsilcisi ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Fuarda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Musa Dinç, fuar hakkında bilgi verdi. Dinç “TÜBİTAK Bilim Fuarları 5’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde, kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Bir eğitimci olarak şuna inanıyorum ki başarı her zaman daha çok çalışanın olmuştur” dedi.

49 PROJE

Öğrencilere çalışmanın önemini ve bunu yaparken bilim ışığından ayrılmamamın gerektiğini en iyi şekilde öğretmeyi amaç edindiklerini belirten Dinç, “Bu projeleri hazırlarken en büyük hedefimiz gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak, yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır. Biz de bu amaç doğrultusunda okulumuzda ikincisi düzenlenen TUBİTAK Bilim Fuarı için öğrencilerimiz tarafından öğretmenlerimizin rehberliğinde çeşitli dallarda 49 adet proje hazırladık. Projelerimiz 25-28 Mayıs tarihlerin arasında okulumuzda sergilenecektir. Bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

SON DERECE ÖNEMLİ

Fuarın öğrencilere bilimsel çalışma alışkanlığı kazandırılması noktasında son derece önemli olduğunu belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bu fuarlar neticesinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bilgi ve teknoloji tasarım çağıdır. Bu çağda ileriye dönük çalışma alışkanları elde ediyorlar. Ülkemizi ve ilçemizi sizler daha ileriye götüreceksiniz. Sizler için büyük bir gayret ve seferberlik ile yoğun çalışma temposu içindeyiz. 2014-2015 eğitim ve öğretimin döneminin son günlerine yaklaştığımız bu günlerde bu yoğun gayretin sonuçlarını alıyoruz.  Eğitim söz konusu olunca çocuklarımızın geleceği söz konusu olunca çok ciddiyiz. Bu sorumluluğu sürekli taşıyoruz. Gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Ardından, protokol üyeleri ve öğrenciler açılış kurdelesini kestiler. Daha sonra da Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri İlyas Fatih Sevgi , Züleyha İnce ve öğrencilerinin hazırladığı 49 projenin yer aldığı bilim fuarını incelediler.

Marmara Haber