Soykırım bir dizi saçmalık silsilesi

Ak Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Emre Güneş sözde Ermeni soykırımı iddialarının bir dizi saçmalık silsilesi olduğunu söyledi

GÜNDEM 29.04.2015 19:24:00 0
Soykırım bir dizi saçmalık silsilesi

Ak Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Güneş sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

 

PARTİ BİNASINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

 

Önceki akşam yönetim kurulu üyeleriyle birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Güneş, Ermeni soykırımı iddialarının bir dizi saçmalıklar silsilesi olduğunu kaydetti. Güneş "Tarih boyunca bünyesinde yaşayan Türk ve gayri Türk unsurlara aynı hoşgörü ile yaklaşmış bir millete böyle alçakça bir yaftayı yapıştırmaya çalışan Ermenileri ve batılı devletleri kınıyor, bu söylemlerinden dolayı yüce Türk milletinden özür dilemelerini talep ediyoruz. Alparslan’ın Anadolu topraklarına ayak basması ile başlayan Türk - Ermeni ilişkileri kardeşçe 8 asır kesintisiz devam etti. Osmanlı devletinde ise millet-i sadıka diye adlandırılan Ermeniler yüzyıllarca devletin çeşitli kademelerinde de yer almıştır. Resmi kayıtlara göre 19.Yüzyılda 29 Ermeni’ye paşa rütbesi verildi, ayrıca 22 Ermeni ise bakan olarak atandı."diye konuştu.

 

122 BİN TÜRK VE MÜSLÜMAN KATLEDİLDİ

 

Ermenilerin 20’nci yüzyılın ilk çeyreğinde gerek Fransız ihtilalının getirdiği milliyetçilik akımı, gerekse Osmanlı topraklarında emelleri bulunan dış mihrakların kışkırtmaları sonucu, korkunç katliamlara imza attığını söyleyen Güneş şöyle devam etti: "Osmanlı devleti bünyesinde hep zengin bir tebaa olan Ermeniler ayrı bir devlet kurulmasını istemediler ama bazı ayrılıkçı fikirli insanlar bu şekilde düşünen Ermenilere karşı düşmanca tavır içine girerek kendi milletinden olan insanları da katlettiler. 1905 yılına gelindiğinde Ermenilerin öldürdüğü Ermeni sayısı Türk sayısından fazla idi. Yapılan propagandalar ve sindirme politikaları ile Ermeniler terörist eylemlerini Müslüman ve Türk olan halk üzerinde yoğunlaştırdı. Belgelerde adı geçen; Kahramanmaraş, Adana, Sivas, Erzurum, Kars, Erzincan, Bitlis, Van, Bayburt, Muş, Gümüşhane ve nice; il, köy ve belde de yaşayan 122 bin civarında Türk ve Müslüman halkımız eşine az rastlanır işkence yöntemleriyle katledilmiştir" 

 

ASILSIZ İDDİALAR

 

Soykırım iddialarının çığırtkanlık olduğunu söyleyen Güneş şunları kaydetti: "Şu anda Ermenilerin çığırtkanlıklarını yapan batı medyası ve batılı siyasetçiler bunları görmezden gelerek, canımızı ve namusumuzu korumaya çalışırken, bazı ermeni teröristlerin ölümüne sebebiyet verdiğimiz ve tehcir yasası ile zorunlu göçe tabi tuttuğumuz Ermenilerin hastalıklar sebebiyle ölümlerini soykırım olarak addetmektedir. Bilinmesini isteriz ki dünyanın çeşitli bölgelerinde kendilerine sömürgeler yaratmak için milyonlarca insanın kanına ellerini bulayanlar yine bu batılı güçlerdi. Hitlerin katlettiği Yahudilerin gelecek yıllarda tazminat ve toprak elde etmeleri Ermenilerin iştahını kabartmış bu şekilde bir kazanımın Türkiye’den de elde edilebileceği düşüncesi doğmuştur. Bu sebeple sürekli soykırım naraları atan ermeni devleti, lobileri sayesinde batı kamuoyunda ülkemize ve insanlarımıza karşı asılsız iddialar ileri sürerek bir yıpratma kampanyası yürütmeye çalışmaktadır." dedi.

 

HİÇBİR GÜÇ BU ÇİRKİN İFTİRAYI BİZE KABUL ETTİREMEZ

 

Güneş açıklamalarını şöyle tamamladı: “Geçmişte atalarının silahlarla yaptığı sindirme politikasını şimdi batılı devletlerin baskısı ile yapmaya çalışan bir topluluğa karşı biz de geçmişte gösterdiğimiz haklı duruşu gereken ölçülerde tekrar göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.  Hiçbir güç bize dayatılan bu çirkin iftirayı kabul etmemizi sağlayamayacaktır. Son olarak İngiliz şair Lord Byron’un Türkler için kullandığı şu ifadeleri söylemekte yarar görüyorum.Türkler, yalancı olmadıkları gibi ikiyüzlü de değildir. Savaşta şerefle ölmeyi, şerefsizce yaşamaya tercih ederler. Ustalıkla kullandığı kılıcı ile yendiği milletlerin dönüp yarasını saran bir millet varsa o da Türklerdir. Aralarında yaşayan, fakat itikatsız tanıdıkları milletleri engizisyonda yakmadılar." 

 

Menşure KARDEŞ