Dava adamına yön veren, davasının öğretisidir

Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şubesi yönetimi, geleneksel olarak düzenlediği kahvaltı programlarının 4'üncüsünü önceki gün Yemek Dünyası'nda verdi. Kahvaltı programında ünlü ressa

GÜNDEM 27.04.2015 16:43:00 0
Dava adamına yön veren, davasının öğretisidir

Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şubesi üyeleri, önceki gün aileleri ile birlikte Yemek Dünyası’nda düzenlenen geleneksel 4. Kahvaltı Programı’nda bir araya geldi. Kahvaltı programına AK Parti 6’ncı sıra Tekirdağ Milletvekili Adayı Ahmet Üzgün, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı İsa Çetin ve Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şubesi üyeleri ve aileleri katıldı. Kahvaltı programında ünlü ressam Arif Ergun’un 35 tablosunun yer aldığı resim sergisi de katılımcıların beğenisine sunuldu.

 

YAŞAMIMIZI HAKK’A UYDURARAK ORGANİZE ETMELİYİZ

 

Programda konuşan Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı İsa Çetin, “Medeniyetimiz, hayatı ve mematı birlikte tanımlamıştır. Medeniyetimize göre, yaşamaktan maksat, yaşamdan kâm almak değil, ödevini Hak yolundan ayrılmadan gönül huzuru ile tamamlayabilmektir. Yaşamımız, ölümümüz ve bu ikisi arasındaki bütün faaliyetimiz, bu yükümlülüğümüzün bir yansıması olarak tecelli eder. İnsan, başıboş bırakılmış değildir. Bütün yaşamımızı hâlin gereğine uydurarak değil, Hakk’a uydurarak organize etmek zorundayız” dedi.

 

HER TÜRLÜ FARKLILIĞA VE YENİLİĞE KUCAK AÇMALIYIZ

 

Hayatın safhalarının zaman tarafından belirlendiğine dikkat çeken Çetin, “Hayat, zamansal süreçlerle bölümlüdür. Zaman geçer, insan ve mekân gelişir ve değişir. İlahî nizam böyle programlanmıştır; ilahi nizam, değişim ve tekâmül esasına dayanır. İnsan verilen ömrü yaşar” dedi. Çetin, “Eğitim-Bir-Sen olarak,  Mevlana’nın pergel metaforunda belirttiği gibi, bir ayağı büyük ve köklü bir medeniyetin birikimine sabitlenmiş, diğer ayağıyla yetmiş iki millette yitik malını arayan bir modern semazen tavrıyla herkese, her türlü farklılığa ve yeniliğe kucağımızı açarak değişim ve gelişim eksenli bir örgütlenme vizyonu ortaya koyduk” diye konuştu.

 

MİSYONUMUZU KURGULAYARAK TAZELENDİK

 

Eğitim-Bir-Senliler olarak büyük rüyalar gördüklerini kaydeden İsa Çetin, “Büyük rüyaların hayatı anlamlandırma imkânı sunduğunu bilerek yol yürüdük, çalışmalarımızı böylece bereketlendirdik ve Türkiye’nin en büyük sendikası olduk. Gelinen bu nokta son derece önemli ve anlamlıdır. Zirvede kalmak, zirveye ulaşmaktan çok daha zordur. Biz bunu bilerek ve buna göre bir vizyon geliştirerek yeni döneme hazırlandık. Yeni döneme ilişkin hedef ve beklentilerimiz doğrultusunda misyonumuzu gözden geçirerek ve vizyonumuzu yeni pozisyonumuza göre yeniden kurgulayarak tazelendik” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜYÜZ

 

Genel Kurul sürecini geride bıraktıklarını anımsatan Çetin, “Bu camiaya yakışır bir genel kurul gerçekleştirdik. Özellikle belirtmek gerekir ki, bu camianın boşa harcayabileceği bir tek ferdi yoktur. Gerek ilçe temsilciliklerimizdeki seçimlerde gerek Şube kurullarımızda gerek Genel Kurulumuzda, tüzük gereği ya da demokrasinin cilvesi dolayısıyla sendikada görev alamamış olan arkadaşlarımızı mutlaka kucaklayacağız. Dava adamına yön veren, davasının öğretisidir. Dava adamı kolay yetişmiyor. Hele sendikal birikim kolay kazanılmıyor. Bir ömür boyunca, çeşitli sosyal örgütlenmelerde çaba göstermiş, birikimini sendikal çerçeve ile geliştirmiş dava adamlarını yitirmek gibi bir lüksümüz olamaz. Genel Yönetim Kurulu olarak kucağımızı en geniş açıyla açıyor, bütün mensuplarımızı bağrımıza basıyoruz. Bugün, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüyüz ve medeniyet paydaşı olduğumuz ülkelerdeki örgütlerin gıpta ile baktığı diri bir örgütlenmeyiz. Türkiye’nin, coğrafyamızın ve insanlığın saadeti için bu teşkilata gözümüz gibi bakmalıyız. Büyük davaların insanlarının küçük meseleleri olmaz. Bizim büyük bir davamız, ulvi bir çalışmamız var. Bu yolda kaybedecek zamanımız, zayi edecek imkânımız, yitirecek insanımız yok” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ