Artık vitesi büyüttük

CHP Milletvekili Emre Köprülü seçim çalışmaları için geldiği Çrekezköy'de Ak Parti'ye yüklendi. Partisinin vitesi büyüttüğünü söyleyen Köprülü, "Tek söyledikleri

SİYASET 24.04.2015 19:30:00 0
Artık vitesi büyüttük

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Tekirdağ Milletvekili 3.sıra adayı Emre Köprülü Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran seçimlerine yönelik iddialı açıklamalarda bulundu. Cumhuriyetin Türkiye’nin temel taşlarından olduğunu ve ülkenin Cumhuriyetle yönetilmesi içinde mücadele etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Köprülü, CHP olarak genel seçim öncesi vitesi büyüttüklerini söyledi.

 

BU GÜN ÖNEMLİ BİR GÜN

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü önceki gün Çerkezköy’ü ziyaret etti. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Köprülü konuşmasına CHP Çerkezköy eski İlçe Başkanı Halit Tokuç’un vefatına üzüldüğünü belirterek başladı. Köprülü, Tokuç’un CHP’ye büyük olduğunu belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Regaip Kandili’nin birleştiği gün vefat etmesinin Allah’ın sevgili bir kulu olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Köprülü Tokuç’un yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileyerek basın açıklamasına başladı.

 

ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

 

Konuşmasına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı açıklamalarıyla devam eden Köprülü, “Öncelikle bu gün Cumhuriyetimizin kuruluşu olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Cumhuriyet ülkemizin temel taşlarından biri olan Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümüdür. Cumhuriyetin kurulmasıyla ülkemiz artık saltanata değil Cumhuriyetle idare edileceği ortaya konulmuştur. Ne yazık ki bu bayram kutlamalarında Atatürk heykellerine sadece İlçe Milli Eğitim Müdürleri tarafından çelenk konuldu. Bizler yaşadığımız toplumda Atatürk’e borçluyuz. Bizler hiçbir zaman Atatürk’e olan sevgi ve saygımızı yitirmedik. Ona olan saygımız ve sevgimizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. İnşallah Allah bize bir daha kurtuluş savaşı yaşatmaz. Biz altı okun altında Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda mücadelemizi sürdürüyoruz.”dedi.

 

ARTIK VİTESİ BÜYÜTTÜK

 

Yaklaşan genel seçimlerle ilgili iddialı açıklamalarda bulunan Köprülü şöyle devam etti:  “CHP olarak 7 Haziran seçimleri için yoldayız. Artık vitesi yükselttik. Bizler Cumhuriyet için, halkımızın refahı için,demokrasiye inan halkımız için mücadele ediyoruz. Partimiz 8 Mart’tan itibaren sahadaydı. Sokak sokak dolaşıyoruz ve halkımızın karşısındayız! Tekirdağ’ımızı iyi temsil edecek insanlar bizleriz. Bizler altı ok bayrağı altında mücadele ediyoruz. İnsanlarımız AK Parti iktidarından bıktı.Artık onların halka verecek bir şeyleri yok.İşsizlik hat safhada, herkes ekonomik sıkıntı içinde, sosyal yardımlarda yandaşlara dağıtılıyor.Türkiye komşularıyla sıkıntıda.Türkiye kendi ülkesinin vatandaşlarına bakamazken Suriye’den gelen sığınmacılara her türlü yardımlar yapılıyor.İktidar insanlarımızın sıkıntılarını çözecek bir proje sunmadı. Seçim beyannamesinde dahi yok. Tek söyledikleri şu kadar milletvekili ve başkanlık.”diye konuştu.

 

ARTIK FİLM BİTİYOR

 

Ak Parti iktidarının sonunun yaklaştığını söyleyen Köprülü, “Çiftçinin, esnafın emeklinin memurun halinden anlamayana iktidarın tek isteği başkanlık sistemi. Köşte oturan Cumhurbaşkanı da bana şu kadar milletvekili verin diyor. Yoksulun, açın halinde anlamıyorlar. Örtülü ödenek niçin Cumhurbaşkanına veriliyor. Ülkemizde toplumun aklının ermediği olaylar yaşanıyor.  Ama artık film bitiyor! CHP’nin seçim beyannamesi açıklandıktan sonra iktidar partisi tek Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin artırılmasını itiyor. Zaten yetkileri var. Daha ne yetkisi yerilecek. Bugün ülkemizde 10 milyonun üzerinde emeklimiz var onların durumunu iyileştirme bile yapacaklarını söyleyemiyorlar. Ama biz açıkça söylüyoruz ve gerçek. Her dini bayramlarda emeklilerimize aldıkları maaş kadar ikramiye vereceğiz. Bu gün emeklilerimiz bayramlarda torunlarına ne verecek paraları bulunuyor nede evlerine şeker alacak paraları bulunmuyor. Ama biz emeklilerimizi bayramlarda da mağdur etmeyeceğiz. Onlar CHP iktidarında nefes alacak. Fabrikalarda iş güvencesi olmadan çalışanların çilesini bilmeyenler şimdi meydanlara çıkarak oy istemektedir.7 Haziran’da CHP iktidarında her kesimin ve herkesin sıkıntıları son bulacak.Ülkemiz ve insanlarımız nefes alacak.”ifadelerini kullandı.

 

Haber/Seyit SÜREN