Bulgar öğrencilerin Çerkezköy turu

Çerkezköy'de Özel Gülerçin Koleji ile Sofya Zohari Kruska Okulu arasından ikincisi düzenlenen 'Öğrenci Değişim' programı çerçevesinde gelen Bulgaristanlı öğrenciler Kaymakam Metin K

GÜNDEM 21.04.2015 17:37:00 0
Bulgar öğrencilerin Çerkezköy turu

Gülerçin Koleji’ne misafir olan Sofya Zohari Kruska Okulu öğrencileri dün Çerkezköy turu attı. ‘Öğrenci Değişim’ programı kapsamında Çerkezköy’de bulunan Bulgar öğrenciler önce Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve son olarak da Kaymakam Metin Kubilay’ı ziyaret etti.

 

BAŞKAN AKAY’I ZİYARET ETİLER

 

Sofya Zohari Kruska Okulu öğrencileri öğretmenleri Emilla Dimitrova, Rina Avramo, Gülerçin Koleji Müdür Yardımcısı Ömer Kürklü, İngilizce Öğretmeni Özgür tunç eşlik eşliğinde Gülerçin Koloje öğrencileri ile birlikte ilk ziyaretlerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yaptı. Ziyarette konuşan Bulgaristanlı eğitimciler Çerkezköy’e hayran kaldıklarını belirterek, “Geçen yıl da gelmiştik ve o zaman odanız çiçek doluydu. Onu unutmadık. Bizim için müthiş bir anı olmuştu. Burada olmaktan son derece mutluyuz” diye konuştu. Çerkezköy’e aşık olduklarını ifade eden Bulgaristanlı eğitimciler, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı Sofya’ya davet ederek, “Çerkezköy ile Sofya arası çok uzun bir mesafe değil. Eğer yolunuz Sofya’ya düşerse mutlaka sizi misafir etmek isteriz” dediler.

 

PAZAR GÜNÜ’NE KADAR ÇERKEZKÖY’DE KALACAKLAR

 

Öğrenci Değişim Programı kapsamında Sofya Zohari Kruska Okulu’ndan 5, 6 ve 7. Sınıflardan toplam 12 öğrenci Türkiye’ye getirdiklerini ifade eden Bulgaristanlı eğitimciler, Pazar gününe kadar Çerkezköy’de kalacaklarını ve Türk ailelerine misafir olacaklarını belirterek, Türkiye’de gördükleri sıcak ilgi ve misafirperverlik için teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Vahap Akay’a ziyaretin anısına öğrenciler tarafından el emeği göz nuru dökülerek yapılan işlemeli tabak hediye eden Bulgaristanlı eğitimciler, Belediye Başkanı Vahap Akay’a kendilerine zaman ayırdığı ve görüştüğü için teşekkür etti ve öğrenciler ile birlikte hep bir ağızdan şarkı söylediler.

 

ŞENLİĞE DAVET ETTİ

 

Bulgaristanlı öğrencilerin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası’nda komşu ülke çocuklarını Çerkezköy’de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet ve onur duyduğunu belirterek, 25 Nisan Cumartesi günü yapacakları Çocuk Şenliği’ne komşu ülke öğrencilerini davet etti. Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verilirken, günün anısına fotoğraf çekimi de yapıldı.

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE GEÇTİLER

 

Özel Gülerçin Koleji ile Sofya Zohari Krusha Okulu arasından ikincisi düzenlenen ‘Öğrenci Değişim’ programı çerçevesinde Çerkezköy’e gelen Bulgaristanlı öğrenciler Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ettikten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ı ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl ilk kez Çerkezköy’e geldiklerini kaydeden Zohari Krusha Okulu İngilizce Öğretmeni Reny Abramova “Gerçekten burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Geçtiğimiz yıl ilk kez geldik. Gelecek yılda Çerkezköy’e üçüncü kez gelmek istiyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından Zohari Krusha Okulu İngilizce Öğretmeni Reny Abramova günün anısına Hüseyin Erdoğan’a çeşitli hediyeler verdi.

 

SON ZİYARET KAYMAKAM KUBİLAY’A

 

Bulgar öğrenciler son olarak Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile bir araya geldi. Zohari Krusha Okulu İngilizce Öğretmeni Reny Abramova ve öğrencileri Çerkezköy’de görmekten mutlu olduğunu belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Perşembe günü tüm ülkemizde olduğu gibi Çerkezköy’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayacağız. 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisimiz açılmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından bu bayram dünya çocuklarına armağan edilmiştir” dedi. Kubilay, Dünya’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanan tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti.

 

KÜLTÜR KÖPRÜSÜNÜ DESTEKLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

Burada da Çerkezköy’e ikinci kez geldiklerini hatırlatan Zohari Krusha Okulu İngilizce Öğretmeni Reny Abramova “Biz Türkiye’de güzel bir geleceğin temellerini görüyoruz. Bu birliktelikler Çerkezköy ve Sofya’yı yakınlaştırıyor. Üçüncü defa Çerkezköy’e geldiğimizde buranın vatandaşı olarak kendimizi hissedeceğiz. İki ülke arasındaki kültür köprüsünü desteklediğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Zohari Krusha Okulu İngilizce Öğretmeni Reny Abramova günün anısına Kaymakam Kubilay’a hediye takdim etti. 

 

Marmara Haber