Öğrenciler okuma sınavına girdi

Çerkezköy Okuyor Projesi kapsamında Kitap Okuma Sınavı gerçekleştirildi. İki okulda yapılan sınava 1600 öğrenci katıldı

GÜNDEM 19.04.2015 17:19:00 0
Öğrenciler okuma sınavına girdi

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Çerkezköy Okuyor’ projesi kapsamında okullarda öğrenciler arasında yapılan ‘Kitap okuma yarışması’  yapıldı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi ile Çerkezköy Nurullah Narin Orta Okulu’nda yapılan sınava toplam bin 600 öğrenci katıldı.

PROJE KAPSAMINDA HER ÖĞRENCİ EN AZ 10 KİTAP OKUDU

Öğrenciler arasından kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla geçtiğimiz kasım ayında başlattığı ‘Çerkezköy Okuyor’ projesi kapsamında öğrenciler arasında gerçekleşen kitap okuma yarışmasında en hızlı kitap okuyan bin 600 öğrenci sınavda ter döktü. Sınav sonuçlarının 8 Mayıs’ta açıklanacağı ve  dereceye girenlere öğrencilere de 19 Mayıs’da ödülleri verileceği belirtildi. ‘Çerkezköy Okuyor’ projesinin hayata geçirildiği tarihten bu yana öğrencilerde beklenin üzerinde bir okuma alışkanlığı kazandırıldığı belirtildi. Proje ile okuma oranın her yılda daha da katlanarak artmasının amaçlanırken böylece okuyan bir nesil yetiştirilmesi öngörülüyor.

VELİLERDE ÖĞRENCİLER KADAR HEYECANLIYDI

Cumartesi günü yapılan ‘Çerkezköy Okuyor’ projesi kapsamındaki kitap okuma sınavına giren öğrencilerin velileri de çocukları kadar heyecanlıydı.Sınavda öğrenciler başarılı olmak için ter dökerken, dışarıda da veliler çocuklarının başarılı olması için dua etti.

Haber/Seyit SÜREN