Gözden kaçırmayın
Altın satma vaadiyle 3 kişiyi dolandıran 12 kişi tutuklandı: 4’ü belediye personeli
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) rektörlük seçimine sayılı günler kaldı. Yapılacak seçim öncesi rektör adayları NKÜ’deki fakülte ve yüksek okullarda öğretim üyelerini ziyaret ederek, destek istiyor. Seçimlerde 470 öğretim üyesinin oy kullanması bekleniyor. Rektör adaylarından mevcut Rektör Osman Şimşek 4 yıllık görev süresi içerisinde ilk kez gazetecilerle basın toplantısı düzenlerken, rektörlüğün bir başka önemli adayı ise eski NKÜ Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Burhan Arslan. Arslan da son günlerde üniversite ile ilgili önemli projeler açıklayarak, öğretim üyesi arkadaşlarından bu seçim öncesi destek istedi.
İLK KEZ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Pazartesi günü yapılacak rektörlük seçimleri öncesinde Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, 4 yıllık görev süresince ilk kez basın toplantısı düzenledi. Sınırlı sayıda gazetecinin katıldığı basın toplantısında görev süresince yaptığı çalışmaları anlatan Rektör Osman Şimşek, yeni dönem içinde projelerini açıkladı. Şimşek, “Üniversitemiz dinamik yapısıyla, değişen ve gelişen dünyaya uyumlu bir şekilde kendini sürekli yenileyen, bilimsel çalışmalarla bilgiyi üreten ve yöneten, bununla geleceği inşa eden bireyler yetiştirmeyi kendisine hedef edinen bir üniversitedir.”dedi. Üniversitenin hızlı bir büyüme gösterdiğini kaydeden Prof. Dr. Şimşek, “ 2010 yılında akademik personel sayımız 600, idari personel sayımız 280 iken 2014 yılında akademik personel sayımız 953, idari personel sayımız 471 olmuştur. Toplam öğrenci sayımız 2010 yılında 16.298 iken bugün bu sayı 29.000’e ulaşmıştır. 2010 yılında kanunlaşan bütçe ödeneğimiz 58.735.000.00TL idi. Bugün ise 143.839.000,00TL bütçe ödeneğine sahibiz.”açıklamasını yaptı.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA SAYISI ARTTI
Üniversitedeki gelişmelerle ilgili bilgileri sıralayan Prof. Dr. Şimşek, “Ülkemizin ihtiyaç duyduğu eğitimli insan kaynağının yanı sıra; sosyal, kültürel ve teknolojik açıdan ilerleme için gerekli bilgiyi üretmekte ve evrensel anlamda beşeri refahın arttırılmasında da önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Üniversitemizin 2010 yılında bilimsel araştırma proje sayısı 94 iken, bugün TÜBİTAK, SANTEZ, TAGEM, Kalkınma Ajansı ve AB destekli 73 projemiz ve Üniversitemizce desteklenen 542 Bilimsel Araştırma Projemiz (BAP) bulunmaktadır.”diye konuştu.
PLANLANAN PROJELER
Rektör Şimşek, planlanan projelerle ilgili olarak ise şunları kaydetti: “Namık Kemal Üniversitesi kurulduğu günden bu yana yoğun ve özverili çalışmaları ile Türkiye’deki saygın üniversiteler arasındaki yerini alma hedefine hızla ilerlemektedir. Üniversitemiz; 2006 yılında 4 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplam 17 birimle akademik hayata adım atarken; Bugün 8 Fakülte, 3 Yüksekokul, 1 Konservatuar, 11 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü, 9 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 5 Bölüm Başkanlığıolmak üzere toplam 40 birimle istikrarlı ve sürekli büyüme kaydetmektedir. Namık Kemal Üniversitesi teknoloji, bilgi ve insan kaynakları yönetimi alanında sürekli kendisini yenilemeyi, dünya standartlarında ilim üretmeyi, kaliteye önem vererek akademik çalışmalarınısürdürmeyi kendisine amaç edinmiştir. Bu bağlamda dünya üniversitesi olma yolunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.
YENİ BİNALAR
Rektör Şimşek, NKÜ’nün ilçelerde bulunan Meslek Yüksek Okulları ile ilgili yürütülen çalışmalar ve üniversiteye yapılacak yeni fakülte binaları ile ilgili açıklamalarıyla konuşmasını sona erdirdi. Şimşek, “Bu yıl tamamlanacak olan 16.000 metrekarelik alana sahip Ziraat Fakültesi Binası’ nda; 3 amfi, 7 adet derslik, 24 laboratuar, 1 okuma salonu, 128 adet büro yer alacaktır. 2013 yılında yapımına başlanan ve bu yıl bitmesi planlanan 8.126 m2 alana sahip, 4000 Seyirci Kapasiteli Tribün, Sentetik Atletizm Pisti ve Futbol Sahası, öğrencilerimizin sportif bir yaşamıpaylaşacakları, ders dışı zamanlarda vakitlerini sağlıklı ve eğlenceli geçirmelerini sağlayacak bir alan olacaktır. Projede 4000 kişilik kapalı tribün (protokol, engelli ve normal seyirci bölümü, basın odası), 8 kulvarlı olimpik parkur, olimpik futbol sahası, antrenman sahası, fuaye ve benzeri alanlar yer alacaktır.”
REKTÖR ADAYI ARSLAN ÇOK SAYIDA PROJE AÇIKLADI
Rektörlük seçiminin önemli bir diğer ismi ise Prof. Dr. Burhan Arslan. Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, son günlerde önemli projeler açıkladı. Arslan’ın son açıkladığı projesi ise Bilim ve Teknoloji Merkezi oldu. Trakya Bölgesi’nin ilk Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni Namık Kemal Üniversitesi’ne kazandıracaklarını söyleyen Prof. Arslan, ‘Sosyopark’, ‘Yeşil Üniversite’, ‘Enerji Enstitüsü Projesi’, ‘İleri Teknolojiler ve Malzemeler Araştırma Uygulama Merkezi’ ‘Kültür Sanat Merkezi ve Hilal Anıtı’, ‘NKÜ Veterinerlik Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezi’, ‘Robot Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’ gibi birçok proje açıklamıştı.
BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ
Yenilikçi ve Girişimci ilk 50 üniversite sıralamasında Namık Kemal Üniversitesi’nin yer almasını sağlamak amacıyla birçok proje hazırlayan NKÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Burhan Arslan, Türkiye’de az sayıda bulunan Bilim ve Teknoloji Merkezleri’nden bir tanesini Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde kurarak bilime ve teknolojiye hakim gençlerin yetiştiği bir üniversite oluşturacaklarını belirtti.
Bilim ve Teknoloji Merkezi Projesi ile her kesimden insanı bilim ve teknoloji ile buluşturacaklarını belirten NKÜ Rektör Aday Prof. Dr. Burhan Arslan, projenin Trakya bölgesinde bir ilk olduğunu ifade ederek, "Bu projemizle Tekirdağ’ın ve Trakya’nın ilk Bilim ve Teknoloji Merkezi Namık Kemal Üniversitesi’nde kurulacak. Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde kurulacak merkez, her yaştan farklı birikimlere sahip olan insanları bilimle buluşturacaktır. Böylelikle bilim ve teknolojide önde gelen bir üniversite haline dönüşeceğiz. Her kesimden insanların bilimle tanışmasını sağlayacağız. Projemizle daha çok gençlerin merakını uyandırarak gelecekte bilime yönelmelerini sağlayacağız. Projemiz onlara bilim ve teknolojiye bakış açısı kazanmalarını sağlayacaktır. Deneysel olarak uygulama yapma merkezi olacaktır. Tübitak’ta ifade edildiği üzere, Bilim ve Teknoloji Merkezleri her yaştan farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturmak, bilgiyi kaynağından öğrenmelerini sağlamak ve bilime olan merakı tetiklemek üzere tasarlanmış deneysel ve uygulamalı merkezlerdir" dedi.
NEDEN ADAY OLDUM
Eski rektör yardımcılarından Prof. Dr. Arslan, son aylarda tüm fakülte ve yüksekokulları dolaşarak öğretim üyeleriyle görüştü. Üniversitedeki öğretim üyeleri arasında rektörlük seçimini kazanması yönünde büyük bir beklentinin olduğu Prof. Dr. Arslan, seçim beyannamesinde neden aday olduğunu şöyle anlatıyor: “Evrensel bilginin buluşma noktası olan üniversitelerimiz, ülkemizin en nadide ilim yuvalarıdır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz bu kurumlarda yetişmekte ve şekil almaktadır. Bu nedenle üniversitelerimiz ülkemizin geleceği için hayati unsurların başında yer almaktadır. Namık Kemal Üniversitesi hemen İstanbul’un yanı başında taze bir fidan gibi günden güne gelişip serpilmektedir. Denizin ve toprağın tüm imkânlarını cömertçe sunduğu ve bu imkânların değerlendirildiği Tekirdağ ilimiz üniversitemizle bütünleşerek Ülkemizin batıya açılan kapısı olmaya devam etmektedir. Sanayi, tarım ve işgücü potansiyeliyle birçok ili geride bırakan Çorlu ve Çerkezköy gibi ilçeleriyle bölgenin lideri durumundaki Tekirdağ, üniversitemizin öncülüğünde daha büyük hedeflere doğru yol almaktadır. Bilim yürüdükçe açılan bir yol, paylaştıkça çoğalan bir değerdir. Bu alanda dinamik olmak ve insanlara öncülük etmek en büyük sorumluluktur. Bir an bile durmaksızın sürekli hareket halinde bulunan bir evrenin içinde ona yön vermek ve onun sorumluluğunu üstlenmek üzere yaratılan insanın bu dengeyi muhafaza ederek sürekli gelişme içinde olması kaçınılmazdır. ‘İki günü bir birine eşit olan ziyandadır’ hakikatinin gereği olan davranış şeklini en başta bilim erkânı ortaya koymalıdır.”
Haber/Abdulhamit ALBEZ
Yorumlar
Yorum Yap