Halkın desteği yaşamımızı kolaylaştırıyor

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, bir yıllık çalışmalarını değerlendirirken, "Derneğimize ve sakatlarımıza destek verenlere teşekkür ediyorum"dedi.

GÜNDEM 13.04.2015 16:31:00 0
Halkın desteği yaşamımızı kolaylaştırıyor

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan önceki gün dernek binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada göreve geldikleri bir yılın değerlendirmesini yaptı. Çakan, derneğe herkesim insanın katkı ve destek vermesinden son derece memnun olduklarını, halkın bu destek ve katkıları ilçedeki sakatların yaşamlarını kolaylaştırdığını belirtti.

KAPAKLI HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türkiye  Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, dernek üyesi sakatların ihtiyaçlarını ve sorunlarını  çözmek için dernek yönetimi olarak özveriyle çalıştıklarını söyledi. Çakan, ihtiyaç sahibi engellilere akülü ve aküsüz temininde vatandaşlar ile belediyenin katkılarının büyük olduğunu belirterek, “Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi olarak, derneğimize ilçe esnaflarımızdan Mücahit Büyükbaş’ın yapmış olduğu yardım karşılığında aldığımız 2 adet akülü sandalyeyi ihtiyaç sahibi olan üyelerimize verilmesini sağladık. Ayrıca Kübra Cayman da derneğimize bağışta bulunmuştur. Bu  nedenle iş adamımız Mücahit Büyükbaş’a , esnafımıza, hayırseverlere ve tüm Kapaklı halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”dedi.

BİR YILDA BİRÇOK HİZMET GERÇEKLEŞTİRDİK

Bir yıllık çalışmalarını kısaca değerlendiren Başkan Çakan şunları kaydetti: “Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Yönetimi olarak bir yılımızı doldurmuş bulunmaktayız.Göreve geldiğimiz bir yıl içerisinde bir çok hizmette bulunduk. Hizmetlerimizi yaparken de özen ve gayret gösterdik. Dernek üyesi engelli kardeşlerimize yol göstericilik yapmak onları doğru bilgilendirmek için derneğimizi sabah 08.30’dan akşam 18.00’e kadar açık tutuyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana derneğimize 5 adet bilgisayar alarak engelli kardeşlerimizin zamanlarını iyi geçirmelerini ve internette sosyalleşmelerini sağlamak ve aynı zamanda sosyal aktivitelerde bulunmaları için hizmete sunduk. Ayrıca durumları iyi olmayan sakat ailelerimize de bütçemiz el verdiğince de imkanlarımız nispetinde yardımda bulunuyoruz. Akülü ve aküsüz olmak üzere manüel tekerlekli sandalye imkanları sağladık. Bunları ihtiyaç sahibi olan üyelerimize verdik. Yönetime geldiğimizde üye sayımız 30 kişi idi.Şimdi 200’ün üzerinde üyemiz bulunuyor. Kapaklı halkından esnafından, iş adamlarımızdan isteğimiz sakatlar derneği adına dışarıdan gelip ellerindeki makbuzlarla ev ve işyerlerini gezerek para toplayanlara dikkat etsinler. Bu kişiler dolandırıcı. Bunlar bizleri rencide etmekte. Bu durumdan rahatsızlık duymaktayız.”

Haber/Seyit SÜREN - Ahmet KARDEŞ