Adalete dayanmayan güç zorbalıktır

Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci kuruluş yıl dönümü, tüm ülkede olduğu gibi Kapaklı'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNDEM 10.04.2015 19:54:00 0
Adalete dayanmayan güç zorbalıktır

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Türk Polis Teşkilatı’nın 170’inci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında dün saat 09.30’da İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, Polis Merkezi Amiri Fatih Bölükbaşı ve polis memurları Serkan Şanal ve Semra Karakuş da Kaymakamlık ziyaretinde Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın’a eşlik etti.

 

KUTLAMALAR ÇELENK TÖRENİ İLE DEVAM ETTİ

 

Kutlama programı, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Belediye Meydanı’ndaki çelenk töreni ile devam etti. Törene İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Anadolu Partisi İlçe Başkanı Talip Öztürk, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ŞAN VE ŞEREFLE YAZILMIŞ 170 YIL

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, “Şanla şerefle yazdığı 170 yıllık maziyi geride bırakan teşkilatımız, yalnızca ülke sınırları içinde değil, dünyada da saygın bir yer almış olmanın gururunu taşımaktadır. Yetkilerini kanunlardan alan teşkilatımız, Devletimizin en önemli teminatlarından biridir. Toplumda huzuru ve güveni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma ve Devletin otoritesini sağlama gibi çok önemli görevler üstlenmiştir” dedi.  

 

POLİS TEŞKİLATI ZALİM DEĞİL, ADALETLİDİR

 

Demokratik, laik ve sosyal hukuk Devletinin bir kurumu olduklarının altını çizen Barın, “Adalete dayanmayan güç zorbalıktır. Kuvvete dayanmayan adalet de aciz olur. Polis, adalete dayalı bir kuvvettir. Onun için zalim değil, adaletlidir. Korkulan değil, güvenilen bir güçtür. Teşkilatımızın her bir ferdi, bu anlayışla görevini yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

AZİZ MİLLETİMİZİN SEVGİSİNİ VE GÜVENİNİ KAZANDIK

 

Polis teşkilatının her türlü şartlar altında yurdun her karış toprağında canını dişine takarak ülkenin emniyet ve huzuru için zaman mefhumu gözetmeksizin çalıştığını belirten Barın, “Teşkilatımız, kahramanlıklarıyla aziz milletimizin sevgisini ve güvenini kazandı. Devletimizin ve milletimizin selameti için hayatını feda eden arkadaşlarımızın aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimizle hala çalışmakta olan meslektaşlarımıza ve ailelerine de sağlık mutluluk ve huzur diliyorum.” dedi.

 

KOKTEYL VERİLDİ

 

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce organize edilen kutlama programı, Polis Merkezi bahçesindeki kokteyl ve tebriklerin kabulü ile sona erdi. Kokteyle, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, BBP İl Başkanı Turan Demircan, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Yılmaz Bulut, Anadolu Partisi İlçe Başkanı Talip Öztürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve polis memurları katıldı.

 

GÜNÜN ANISINA PASTA KESİLDİ

 

Çeşitli ikramlarda bulunulan kokteylde, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından günün anısına özel olarak hazırlatılan pasta kesildi. Pastayı, Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali barın birlikte kesti.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ