Albayrak birinci yılı değerlendirdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, göreve geldiği birinci yılda değerlendirme toplantısı yaptı. Gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Başkan Albayrak, Büyükşehir Belediyesi'nin tüm b

GÜNDEM 31.03.2015 19:37:00 0
Albayrak birinci yılı değerlendirdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,Tekirdağ Öğretmen Evi’nde düzenlediği basın toplantısı ile bir yıllık çalışmalarını değerlendirirken, bu yıl içerisinde yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

 

BASINLA KAHVALTI YAPTI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak dün sabah kahvaltıda il genelinde yayın yapan yazılı ve görsel basın mensuplarıyla bir araya gelerek, ilk görev yılını değerlendirdi. Albayrak, konuşmasına kahvaltıya katılan medya mensuplarına teşekkür ederek başladı. Albayrak ilk olarak Belediye Meclisi hakkında bilgiler verdi. Albayrak, şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediye Başkanlığı,11 İlçemizin Belediye Başkanları, 32 Cumhuriyet Halk Partili, 13 Adalet ve Kalkınma Partili ve 3 Milliyetçi Hareket Partili Meclis Üyesi ile birlikte toplam 60 üyeden oluşuyor. Büyükşehir Belediyesi ilk Meclis Toplantısı’nda kurumsal yapısını oluşturdu. Büyükşehir Belediyemiz 03/11/2014 tarihinde de ilk ticari iştiraki olan Tekpark A.Ş.’yi faaliyete geçirdi. 2014’ün mayıs ayının sonlarında Logo Yarışması açtık. 12 Temmuz 2014’te sonuçlandı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz’in logosunu belirlemiş olduk.”

 

2015 BÜTÇESİ 550 MİLYON TL OLARAK BELİRLENDİ

 

Albayrak, belediyenin 2015 bütçesiyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunurken, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2015-2019 Stratejik Planı Meclisimiz’in 11/11/2014 Tarihli Toplantısında, 2015 Bütçesi ise 25/11/2014 tarihli toplantısında  karara bağlandı. 550 milyon TL olarak belirlenen bütçemizde sermaye giderlerine  ayrılan kaynak 194 milyon liraya ulaşırken personel harcamaları 82  milyon TL  (Yüzde 9,5) düzeyinde tespit edilmiş, ilçe belediyelerimizin yatırım projelerine destek olmak üzere 30 milyon lira sermaye transferi, ayrıca TESKİ’ye 25 milyon TL borç ödeneği ayrılmıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2015 Yılı Yatırım Programı Meclisimiz’in 10/03/2015 tarihli toplantısında karara bağlandı.”dedi.

 

YATIRIMA 247 MİLYON TL AYRILDI

 

Yatırımlarla ilgili bilgiler veren Albayrak, “Tekirdağ’ın bütününe yönelik projelerine 135 milyon lira ayrılırken ilçelerimize hizmete yönelik projelere 112 milyon TL bütçe ayrıldı. İlçe belediyelerimizle yapılan ortak projelere de ayrıca 30 milyon lira ayrıldı. Makine ikmal çalışmaları kapsamında 19 milyon TL’lik araç alma kararı aldık.”bilgisini verdi.

 

Albayrak, 2015’te ilçelerle birlikte eş zamanlı çalışma yapacaklarını belirterek, yatırımcı kurumların eş zamanlı çalışma yapmasının teşvik edileceğini söyledi. 

 

BİRİM BİRİM ÇALIŞMALARI ANLATTI

 

Başkan Albayrak daha sonra ulaşım, imar, fen, çevre, sağlık, trafik, itfaiye olmak üzre tüm birimlerin çalışmalarını sıraladı. Bugüne kadar 10 kez toplantı yapan UKOME’de 319 gündem maddesi görüşüldüğünü hatırlatan Albayrak, Büyükşehir sınırlarındaki kavşak sinyalizasyonlarında kullanılmak üzere 1,5 milyon TL değerinde bakım onarım malzemesi alındığını kaydetti. Albayrak, “Hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda cenaze, eğitim, kültür ve spor faaliyetleri için toplam 2 bin 885 kez otobüs tahsis edildi. Çorlu ilçemizde yolcu taleplerinin karşılanması amacı ile mevcut araçlara ilave olarak 10 adet otobüs alınmıştır.”dedi.

 

YENİ OTOGARLAR YAPILACAK

 

11 ilçede seyyar çocuk trafik eğitim parkları yapılacağını hatırlatan Albayrak, “Süleymanpaşa, Malkara, Marmaraereğlisi, Şarköy ile Saray ilçelerine yeni otogar yapım çalışmaları başlatılacaktır. Çorlu’da Otogar yapımı için etüt, proje ve kamulaştırma çalışmaları yapılacak. Çorlu ve Muratlı ilçelerimizde mevcut otogarlarda revizyon çalışmaları yapılacak.”diye konuştu.

 

AKILLI DURAK UYGULAMASI BAŞLATILACAK

 

Toplu ulaşımla ilgili açıklamalarını sürdüren Albayrak, “Tüm toplu taşıma araçlarının engellilere uygun hale getirilmesine başlanacaktır. Akıllı durak uygulamaları başlatılacaktır. Büyükşehir sınırlarında geçerli olacak Akıllı Kart uygulaması çalışmaları başlatılacaktır. Trafik sirkülasyon çalışmaları kapsamında 80 kavşakta geometrik düzenleme çalışmaları yapılacaktır. İhtiyaç duyulan ilçe ve mahallelere kapalı bekleme durakları yapılacaktır. Şarköy ilçesinde turistik amaçlı lastik tekerlekli tren yapılması için çalışmalar yapılacak. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları sorumluluk sahasına giren yolların tespiti tamamlandı. Ayrıca Tekirdağ İl Haritası hazırlanmıştır.”dedi.

 

9 KÖPRÜNÜN RESTORASYON PROJE İŞLEMİ TAMAMLANDI

 

Yatırımlarla ilgili açıklamalarını sürdüren Albayrak, “İl genelinde 9 adet tescilli köprünün rölöve, restitüsyon, restorasyon ve statik projeleri ile haritalarının hazırlatılma işlemi tamamlanmış olup Karayolları Genel Müdürlüğünden onay beklenmektedir. 1/100.000 Ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planı (Bakanlık görüşüne müteakiben), 1/25.000 Ölçekli Bölgesel Nazım İmar Planları, ilimiz bütününe yönelik halihazır haritalar,1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı bulunmayan İlçelerin (Muratlı, Şarköy, Ergene, Marmaraereğlisi vb.) Nazım İmar Planları, Gaziköy ve Uçmakdere Mahalleleri’nin koruma amaçlı İmar Planları yapılacak.”dedi.

 

DEPREM RİSK YÖNETİMİ ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

 

Başkan Albayrak, depremle ilgili yürüttükleri çalışmalar olduğunu belirterek, bu çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Albayrak,  şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediyemize ait yatırımların parsel bazında zemin etüt çalışmaları yapılmaktadır. Kandilli Rasathanesi bünyesinde bulunan Gezici Simülasyon Eğitim TIR’ı Eğitim ve Afetlere karşı bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır. 6306 sayılı afet riski altında bulunan alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında  belediye lojman binaları ile Hoşköy Belediye Hizmet binasında  ‘Riskli Yapı’ tespit çalışmaları tamamlanmış bazı binaların riskli olduğu tespit edilmiştir.  Deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında yönetmelik doğrultusunda büyükşehir belediyemizin mülkiyetinde bulunan 74 adet yapının deprem dayanıklılık testleri, gerekiyorsa güçlendirme projeleri hazırlanması işi ihale edilmiş olup çalışmalar devam etmektedir.”

 

Başkan Albayrak'ın, birçok alanda ayrıntılı bilgiler verdiği toplantıda birim amirleri de çeşitli bilgiler verdi. Açıklamaların ardından Başkan Albayrak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Haber/Seyit SÜREN