Müdüre soruşturma meclis gündeminde

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, kız öğrencilere 'Özgecan gibi olursunuz" erkek öğrencilere ise "Yavşak yavşak gülmeyin" diyen 75. Yıl Orta Okulu Müdürü Metin Demirbağ hakkı

GÜNDEM 17.03.2015 10:17:00 0
Müdüre soruşturma meclis gündeminde

İVEDİ OLARAK GEREKLİ SORUŞTURMA…

Dün yayımladığımız “Özgecan gibi olursunuz” ve “Yavşak Yavşak Gülmeyin” başlıklı haberimizin ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay soruşturma başlattı.

Kaymakam Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği soruşturma yazısında, “Adı geçen okul müdürü hakkında ivedi olarak gerekli soruşturmanın başlatılarak, sonucundan Kaymakamlığımıza bilgi verilmesi hususunda bilgi ve gereğini önemle rica ederim.”dedi.

SES KAYDI ARAMASI YAPILDI!

Bu arada dün Kaymakam Metin Kubilay’ın soruşturma başlattığı 75. Yıl Orta Okulu’nda ilginç bir de gelişme yaşandı. Okul yönetimi tarafından öğrencilerde ses kaydı araması yapıldığı öğrenildi.

Dün haberlerin yayınlanmasının ardından okulda cep telefonunda ses kaydı arayan öğretmenler tüm öğrencileri aradı. Cep telefonu buldukları öğrencilerden, telefonlarını alan öğretmenlerin ses kaydı aradıkları öne sürüldü.

MHP VE CHP MECLİS’E TAŞIDI

Dün yaşanan bir başka gelişme ise Marmara Haber’in ‘Özgecan gibi olursunuz’ ve ‘Yavşak Yaşvak Gülmeyin’ başlıklı haberi Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. MHP ve CHP 75. Yıl Orta Okulu Müdürü Metin Demirbağ hakkında Meclis’e soru önergesi verdi. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Bu tür öğretmenler Milli Eğitim camiasında barınmamalı” derken, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de TBMM’ye verdiği soru önergesinde ayrıca Metin Demirbağ’ın Ak Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Aleattin Demirbağ ile bir ilişkisi olup olmadığını sordu.