Büyükşehir mesleki eğitim kurslarına start verdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 6 brançta mesleki eğitim kurslarına start verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, mesleki eğitim kurslarına önem verdiklerini söyledi

GÜNDEM 15.03.2015 18:00:00 0
Büyükşehir mesleki eğitim kurslarına start verdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığında Tekirdağ genelinde açılan Meslek Edindirme Kursları başladı.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI BAŞLADI

Kursların başlaması nedeniyle Büyükşehir Kültür Merkezi’nde açılış programı düzenlendi. Açılışta konuşan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Meslek Edindirme Şube Müdürü Hüseyin Yaşar tüm kamu kurum kuruluşları işbirliği yapacaklarını belirtti. Yaşar, “Kurslarımıza bin 205 kişi ön kayıt yaptırdı. Başta İngilizce, Yunanca ve İşitme dili olmak üzere 6 branşta 130 kursiyerimizle kurslara başladık. Üretime ve istihdamıma katkı sağlıyoruz. Bundan sonra da unutulmaya yüz tutan el sanatlarımızı da unutturmayacağız, onlara da sahip çıkacağız” dedi.

 

 

HERKESİN KENDİNİ YENİLEMESİ GEREKİYOR 

İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in yanısıra, Daire Başkanları, bazı bürokrotlar ve kursiyerlerin de hazır bulunduğu açılış programında herkesin gelişen teknolojide kendisini yenilemesi gerektiğini dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Büyükşehir artık bütün birimleriyle güçlüdür. Çok kuvvetli bir şekilde hizmet üreten bir yönetim modeli olacak. Sistem ilerledikçe Tekirdağ Büyükşehirden fazlasıyla hizmeti alacaktır. Bu yıl 250 milyonluk yatırımımız var. Bu kursların Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından İşitme Dili Öğretmeni İbrahim Günay tarafından kursiyerlere ilk ders verildi.

Marmara Haber