Doyumlu yaşamda en önemli araç iletişimdir

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik 'Etkin İletişim ve 5N 1 K' konulu eğitim semineri düzenledi. Eğitim seminerinde konuşan Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, "Doyumlu yaşamı gerçekl

GÜNDEM 11.03.2015 18:39:00 0
Doyumlu yaşamda en önemli araç iletişimdir

ETKİN İLETİŞİM VE 5N 1 K EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Çerkezköy TSO Konferans Salonu’nda dün yapılan eğitimde  Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, ‘İletişimin İnsan İlişkilerindeki Yeri, İletişimin İş Yaşamındaki Yeri, İletişim Süreci 5N1K, İletişim ve Algı, Kurumsal İletişim Yönetimi ve Algı Yönetimi, İletişim türleri ve Özellikleri İlk İzlenim Etkisi, Kıyafet ve İletişim, etkili İletişimin Önündeki Engeller, İletişim Çatışmaları ve Empati, İletişim ve Kültürel Bağlam’ konularını anlattı.

İLETİŞİM HER KAPIYI AÇAN ANAHTARDIR

Pratik, teorik ve akademik bilgiler anlatacağını belirterek konuşmasına başlayan Dr. Tavukçuoğlu,“İletişim hayatın her alanında işimize yarar. İletişim olmadığında anlaşmazlık, huzursuzluk, çatışma, mutsuzluk, uzlaşmazlık, şiddet, kavga, yasal çekişme meydana gelir. Kısacası iletişim her kapıyı açan anahtardır. Bütün yaşamımız iletişimden geçiyor. İletişim kurarken 5N 1K (Ne, Nasıl, Neden, Nerede, Ne zaman ve Kim) kuralını hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor.” dedi.

 

 

İLK İLETİŞİMİN ÖNEMİ

İnsan ilişkilerinin niteliğinin o insanın yaşamı kalitesini belirlediğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Tavukçuoğlu, “Doyumlu yaşamı gerçekleştirme önünde en önemli araç iletişimdir” dedi. Tavukçuoğlu şunları kaydetti: “Hiç kuşku yok ki, ilk izlenimin etkisi büyüktür. Beden dili, kullanılan kelimeler, kıyafet, insanın taşıdığı aksesuar ve bulunulan fiziki ortam da ilk izlenim açısından son derece önemlidir. Kamusal ve sosyal yaşamda bir insanın imajı kıyafetiyle, nezaketi davranışlarıyla, bilgisi konuşmasıyla, görgüsü ise yemesi içmesiyle ortaya çıkar.” 

İLETİŞİMDE BİLGİNİN ÖNEMİ

İletişimde bilginin önemini vurgulayan Dr. Tavukçuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bilgi ve hızın birleştiği bu çağda kurum çalışanlarının işlerini en hızlı ve en doğru şekilde yapabilmelerinin sağlanması çatışmanın önlenmesi ve iş yaşamına ait problemlerin çözümü ile mümkündür. Yeni çağda yaratıcı fikirlere sahip olmak fiziksel varlıklara sahip olmaktan çok daha önemlidir. Özellikle teknoloji firmalarında çalışanların entelektüel sermaye ile çok büyük değer yarattıkları da görülmektedir.” dedi.

Haber / Gökhan TEKER