Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Tekirdağ’da dün ön seçim yaptı. Tekirdağ’da Parti Meclisi, birinci sıra adayı kontenjandan belirleme kararı alırken 6 milletvekilliğinde kalan 5 milletvekilliği sıralaması için ön seçim esas alınacak.  Tekirdağ'da 24 adayı adayı önseçim yarışına katıldı. Mevcut milletvekilleri Candan Yüceer ve Emre Köprülü önseçime girerken, Faik Öztrak ise kontenjan başvurusu yapmıştı.
Ön seçimden ilk sırayı Candan Yüceer alırken ikinci sırada ise Emre Köprülü yer aldı. Üçüncü sırada ise İlhami Özcan Aygün’ün yer aldığı öğrenildi. CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nca il genelinde ilk beş sıranın bugün kesin sonuçları ile birlikte açıklanması bekleniyor. Dün yapılan ön seçim gece geç saatlere kadar sürerken, ilçelerde kesinleşen bazı sonuçlar şöyle oldu:
 

 
ÇORLU’DA EMRE KÖPRÜLÜ
Tekirdağ genelinde birinci sırada çıkan Candan Yüceer, Emre Köprülü’nün seçim bölgesi olan Çorlu’da ikinci sırada yer aldı. Çorlu’daki seçimlerde birinci sırada bin 173 oyla Emre Köprülü yer alırken Candan Yüceer bin 49, Halim Orta 677, İlhami Aygün Özcan ise 468 oy aldı.
 

 
ÇERKEZKÖY’DE CANDAN YÜCEER
Çerkezköy’de ise seçim bölgesi olan Candan Yüceer, ilk sırada çıktı. Çerkezköy’deki ön seçim sonuçlarında Emre Köprülü, Metin Dönmez ve Hasan Demir’in arkasında kaldı. Çerkezköy’deki seçimde, Candan Yüceer bin 18, Metin Dönmez 988, Hasan Demir 853, Emre Köprülü 701, Arzu Mandalı Sucu 594, İsmail Doğaroğlu 550 oyla sıralandı.
 

 
KAPAKLI’DA CANDAN YÜCEER
Kapaklı’da da Candan Yüceer ilk sırada çıktı. 636 oy alan Candan Yüceer’i 516 oyla Arzu Mandalı Sucu takip ederken, üçüncü sırada 435 oy ile Metin Dönmez çıkarken, dördüncü sırada  İsmail Doğaroğlu 291 oyla çıktı. Kapaklı’da Emre Köprülü 277 oyla beşinci sırada çıktı.
 

 
SARAY ÖZGEN ERKİŞ
Saray’dan ilk sırada Özgen Erkiş çıktı. Candan Yüceer burada üçüncü sırada çıktı.  Özgen Erkiş 729, Metin Dönmez 724, Candan Yüceer 693 oy aldı.
CHP’nin Şarköy’deki seçiminde ise Arzu Mandalı Sucu en fazla oyu aldı.
 

 
SEÇİMLERE ŞU İSİMLER GİRDİ
1. Şerafettin Terzi
2. Candan Yüceer
3. Saadet Akyol Yıldırım
4. Cem Arbal
5. İlhami Özcan Aygun
6. Adem Dalgıç
7. Hasan Demir
8. İsmail Doğaroğlu
9. Metin Dönmez
10. Ayhan Duran
11. Ali İhsan Erdağ
12. Özgen Erkiş
13. Mustafa Filiz
14. Haşim Korkmaz
15. Emre Köprülü
16. Şerafettin Kurt
17. Bora Küçükçetin
18. Arzu Mandalı Sucu
19. Abdülhalim Orta
20. Güler Özgürel
21. Sülbiye Öztrak
22. Recep Palabıyık
23. Mehmet Nuri Saygun
24. Halil Hilal Seyfi.