Gözden kaçırmayın
“Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine geçit yok”Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Verem Savaş Dispanseri’nin yetersizliğiyle ilgili olarak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplandırması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (T.B.M.M) soru önergesi verdi.
2012 YILINDA ÖNERGEMİZ YANITSIZ BIRAKILMIŞTI
Çorlu Verem Savaş Dispanseri’ni bundan 3 yıl önce yine gündeme getirdiğini hatırlatan Milletvekili Emre Köprülü, “Çorlu’da, günde yaklaşık 200 hastanın gittiği Verem Savaş Dispanseri’nde yıllardır süren, hizmetteki aksaklıklar hala devam etmekte vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. 2012 yılında, dönemin Sağlık Bakanı’na verdiğimiz yazılı önergemizde, Çorluluların yaşadığı bu mağduriyetin bir an evvel giderilmesini istemiş, ancak önergemiz Bakan tarafından yanıtsız bırakılmıştı.”dedi.
AKSAKLIKLAR HALA DEVAM ETMEKTE
Üç yıldır sorunların devam ettiğini belirten Köprülü, “Nüfusu birçok ilden büyük olan, 300 bine yaklaşan nüfusu bulunan Çorlu ilçemizde bu Dispanserde yaşanan sağlık alanında ki aksaklıklar hala devam etmektedir. Röntgen makinelerinin bozuk olması sebebiyle mağdur olduklarını ileten vatandaşlarımız Sağlık hizmetlerinin yetersiz ve eksik olduğu Dispanserde, sağlık koşullarının da olumsuz olduğu, kaloriferlerin dahi çalışmadığını vurgularken bu sorunların bir an evvel giderilmesini beklemektedirler.”diye konuştu.
BAKAN’A ŞU SORULARI YÖNELTTİ
Milletvekili Köprülü TBMM’ye verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun şu soruları yanıtlamasını istedi: “1-Dünyada hala en yaygın bulaşıcı hastalıklardan birisi olan verem hastalığının teşhisi ve tedavisinde önemli yer tutan Verem Savaş Dispanseri’nin, Çorlu ilçemizde gerekli hizmeti verememesi, röntgen makinelerinin bozuk olması konusunu 2012 yılında verdiğimiz bir önerge ile Bakanlığınıza iletmiş, ancak hiçbir yanıt alamamıştık. Şimdi aynı sorunların devam ettiğini ve mağdur olduklarını ileten Çorlulularımızın bu sesine kulak verip gereken aksaklıkları düzeltecek misiniz? 2-Dünyada her yıl 9 milyon aktif tüberküloz hastasının olduğu ve Türkiye’de 17-18 bin kişinin vereme yakalandığı belirtilirken röntgen makinelerinin dahi çalışmadığı, sağlık koşullarının elverişsiz olduğu bir Verem Savaş Dispanserinin bu şekilde hizmet vermesini nasıl açıklıyorsunuz? 3-Önemli bir toplum sağlığı sorunu olarak varlığını koruyan verem hastalığı ile mücadelede önemli bir yeri olan Dispanserlerin, Sağlıkta Dönüşüm Politikanızın bir sonucu olarak kapatılmaya başlandığı doğru mudur? Çorlu’da hizmet veren Dispanserde röntgen makinelerinin sürekli bozuk olmasının sebebi de bu mudur?”
Marmara Haber
Yorumlar
Yorum Yap