Gözden kaçırmayın

Altın satma vaadiyle 3 kişiyi dolandıran 12 kişi tutuklandı: 4’ü belediye personeliAltın satma vaadiyle 3 kişiyi dolandıran 12 kişi tutuklandı: 4’ü belediye personeli

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi, Ziraat Fakülteleri Dekanlar Konseyi toplantısına ev sahipliği yaptı. Konsey, Tarım, Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konsey Başkanı ve aynı zamanda Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İrfan Aslan Başkanlığında, NKÜ Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.
İKİ OTURUM YAPILDI
Toplantıya NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve çeşitli üniversitelerin dekanları katıldı. İki oturum halinde gerçekleştirilen toplantının öğleden önceki oturumu NKÜ Senato Toplantı Salonu’nda, ikinci oturumu ise Ziraat Fakültesi Akademik Kurul Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Konsey toplantısının açılış konuşmasında, Konsey Başkanı Prof. Dr. İrfan Aslan “Öncelikle Namık Kemal Üniversitesi’nin ev sahipliği için teşekkür ederim. Eğitim müfredatımızı Tarım Bakanlığımız’ın ve özel sektörün taleplerini dikkate alarak güncellemeliyiz. Tarım eğitimi dokunsal ve görsel olmalıdır, öğrencilerimiz sahaya inmelidir” ifadelerini kullandılar.
ÜNİVERSİTE OLARAK MUTLULUK DUYMAKTAYIM
NKÜ Rektörü ve aynı zamanda Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Şimşek, “Üniversitemiz olarak Ziraat Fakülteleri Dekanlar Konseyi toplantısına ev sahipliği yapmaktan ve sizleri misafir etmekten dolayı büyük mutluluk duymaktayım. Toplantının başarılı ve verimli geçmesini diliyorum. Tarımın her geçen gün hem ülkemiz hem de dünya için önemi artmaya devam ediyor. Buna bağlı olarak ülkemizde tarım sektörü hızla gelişmektedir. Ülkemizdeki tarımın gelişmesinde Ziraat Fakültelerinin ve mezunlarımızın çok büyük katkıları olmaktadır” açıklamasını yaptı.
FAKÜLTEMİZ 33 YILLIK FAKÜLTE
Ev sahibi Ziraat Fakültesi Dekanı olarak söz alan Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ise konuşmasında, “Ülkemizin çeşitli üniversitelerinin Ziraat Fakülteleri Dekanlarını Üniversitemizde ve Fakültemizde görmekten çok memnunuz. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyoruz. Fakültemiz 33 yıllık fakülte olup, hem yoğun tarım faaliyetlerinin hem de sanayi kuruluşlarının bulunduğu bir bölgede yer almaktayız. Fakülte olarak bilimsel çalışmalarımız, projelerimiz, yayınlarımız, yetiştirdiğimiz mezunlarımız ile bölge ve ülke tarımına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu toplantının ziraat fakültelerinin yaşadığı bazı sorunların çözümüne katkı sağlayacağını ümit etmekteyim” diye konuştu.
KONSEY’DE KONUŞULANLAR
Açılış konuşmalarının ardından ülkemizin çeşitli üniversitelerinden toplantıya katılan Ziraat Fakülteleri Dekanları, Ziraat Fakültelerinde eğitim kalitesinin arttırılması, Çift anadal ve yan dal uygulamaları, ZİDEK Akreditasyon çalışmaları, Ziraat Fakültelerinin ÖSYM kontenjanları ve puan türleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ve özel sektörün Ziraat Mühendisi istihdam çalışmaları ve Ziraat Mühendisliği’nin geleceği ve meslek hakkında oluşan veya oluşabilecek olumsuz algıların medya aracılığı ile giderilebilmesi, Ziraat Mühendisliği eğitimi çalıştayı gerçekleştirilmesi vb. konularında görüş ve önerilerini ifade ettiler.
Tarım, Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konsey Başkanlığı’nda çeşitli üniversitelerin dekanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Ziraat Fakülteleri Dekanlar Konseyi toplantısında alınan kararlar Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı’na iletileceği kaydedildi.
Marmara Haber