Üniversite mezunları iş bulamıyor

ÇOSB'de faaliyet gösteren fabrikaların İnsan Kaynakları Birimi yöneticileri istihdam toplantısında bir araya geldi. ÇOSB Özel İstihdam Bürosu Sorumlusu Cansu Fidan iş arayanların yüzde 32'sinin

GÜNDEM 19.02.2015 18:56:00 0
Üniversite mezunları iş bulamıyor

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nce düzenlenen toplantıda, bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının İnsan Kaynakları yöneticileri bir araya geldi. Toplantıda ÇOSB’nin İnsan Kaynakları alanında yürüttüğü çalışmalar hakkında sunum yapan Özel İstihdam Bürosu Sorumlusu Cansu Fidan, “Büromuza iş müracaatında bulunan adayların yüzde 32,6’sı lisans mezunudur. Bu da lisans mezunlarının iş bulamaz hale geldiğinin bir göstergesidir” dedi.

BENİM İÇİN BU BİR TANIŞMA TOPLANTISI

Toplantı, dün saat 14.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Hizmet Binası’ndaki konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını SGK Çerkezköy Şube Müdürü İshak Marangoz yaptı. Programın kendisi için bir tanışma toplantısı olduğunu belirten Marangoz, “Benim için bu bir tanışma konuşması olacak. Sanayi üssü ve ekonominin beyni olan Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmaktan dolayı gurur duyuyorum” dedi.

24 SAAT EMRİNİZDEYİM

İnsan Kaynakları yöneticileri ile zamanla daha yakından tanışacağının altını çizen SGK Çerkezköy Şube Müdürü İshak Marangoz, “Unutmayın ki 24 saat emrinizdeyim. İstediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz. Kurumumuzla ilgili bir sıkıntı yaşarsanız her zaman bekleriz” açıklamalarında bulundu.

SİZLERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Ülke ekonomisi adına Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalara ve özellikle İnsan Kaynakları departmanı görevlilerine büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden İshak Marangoz, “Sizler üreteceksiniz ki istihdam artsın. İstihdam artsın ki ülke ekonomimiz gelişsin” diye konuştu.

 

 

EN ÖNEMLİ SORUN KALİFİYE ELEMAN BULMAK

Program Çerkezköy OSB Özel İstihdam Bürosu Sorumlusu Cansu Fidan’ın konuşması ile devam etti. Amaçlarının bölgedeki istihdam faaliyetlerine bir nebzede olsa katkı sağlamak olduğunu söyleyen Fidan, “Bölgemiz sanayicilerinin en önemli sorunlarından birinin de kalifiye eleman bulmak olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda aradığınız nitelikteki elemanları en kısa sürede bulabilmeniz adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.  

EN KISA SÜREDE GERİ DÖNÜŞ YAPMANIZI İSTİYORUZ

İş arayan kişilerin gerek e-posta yoluyla gerekse Çerkezköy OSB Hizmet Binası’na gelerek Özel İstihdam Bürosu’na iş başvurusu yapabildiğini söyleyen Cansu Fidan, “Biz de bu başvuruların bulunduğu bir havuz oluşturduk ki aradıkları uygun elemanı bulabilsinler” dedi. Fidan, İK yetkililerinden, kendilerine gönderilen adaylarla ilgili en kısa sürede olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapmalarını istediklerini belirterek, “Bize geri dönüş yapın ki veri tabanımızı güncel tutabilelim” dedi.

LİSANS MEZUNLARI İŞ BULAMIYOR

2010 yılından bu yana yaklaşık 10 bin kişilik bir havuz oluşturduklarını ifade eden Cansu Fidan, “Bin 600’den fazla adayı iş görüşmesine gönderdik. Bunlardan 150’ye yakını işe yerleştirildi. Havuzda yer alan adayların yüzde 61’i erkek, yüzde 39’u ise kadınlardan oluşuyor. Veri tabanında dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise iş müracaatında bulunan adayların yüzde 32,6’sının lisans mezunu olmasıdır” diye konuştu. Fidan bu tablonun, lisans mezunlarının iş bulamaz hale geldiğinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

PROGRAM SUNUMLARLA DEVAM ETTİ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen toplantı, İstanbul Teknokent Ar-Ge Müdürü Kayhan Bayazıt’ın “Teknoloji Transfer Ofisi ve Proje Açıklaması” konulu sunumu ile devam etti. Program, Çerkezköy OSB Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal’ın istihdam ve programlar konulu konuşması ile sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ