Karadeniz 'Ben de adayım' dedi

Son yerel seçimlerde Ak Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı gösterilen Ömer Karadeniz, Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığı'nı açıkladı

GÜNDEM 16.02.2015 21:18:00 0
Karadeniz

AK Parti’de 2015 Haziran Genel Seçimleri kapsamında Milletvekili Aday Adaylığı’nı açıklayan bir diğer isim de Kapaklı siyaset ve iş dünyasının tanınan simalarından Ömer Karadeniz oldu. 2014 Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan ve seçimi ikinci sırada tamamlayan Ömer Karadeniz, bu kez Milletvekilliği için yarışacak.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kapaklı’nın tanınan siyaset ve iş adamlarından Ömer Karadeniz, önceki gün saat 15.00’da İlçe Teşkilat Binası önünde düzenlenen programla, 2015 Haziran Genel Seçimleri kapsamında AK Parti Tekirdağ Milletvekilliği Aday Adaylığını ilan etti. Katılımın yoğun olduğu programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Mustafa Yel, Tahir Eke, Oktay Dede ve Ahmet Üzgün, Cengiz Kalkan, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, Ak Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.  

ADAY ADAYLARINI TANITTI

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, öncelikle partililere, bugüne kadar AK Parti’den Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylıklarını açıklayan isimleri tanıttı. 2015 Genel Seçimlerinin Kapaklı, Tekirdağ ve tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.  

AK PARTİ NEVZUHUR BİR PARTİ DEĞİLDİR

Türkiye’nin bir kez daha seçim arifesine girdiğini belirterek konuşmasına başlayan Ömer Karadeniz ise son 13 yıldır AK Parti’nin Türkiye’de çok önemli hizmetlere imza attığına vurgu yaptı. AK Parti’nin 14 yıllık bir siyasi parti olduğunu kaydeden Karadeniz, “Aslında asırlar öncesinden başlamış kutlu bir yürüyüşün mirasını taşıyan bir partidir. AK Parti nevzuhur bir parti değildir. AK Parti kökü mazide, dalları geleceğe uzanan bir harekettir” dedi.

ÜLKE FAİZ YÜKÜ ALTINDA İNİM İNİM İNLİYORDU

2001 yılında AK Parti dönemi öncesinde Türkiye’de karamsar bir tablo olduğunu ifade eden Ömer Karadeniz, “Ülkenin üzerinde kara bulutlar dolaşıyordu. Siyasilere güven kaybolmuş. Ekonomi çökmüş, fabrikalar bir bir kapanmış, esnaf kepenk indirmiş. Ülke faiz yükü altında inim inim inliyordu. Vergilerin yüzde 86’sı faizlere gidiyordu. Dönemin siyasileri çaresizlik içinde IMF’den gelecek paraları bekliyordu” ifadelerini kullandı.  

 

 

TÜRKİYE, IMF’E BORÇ VERİR HALE GELDİ

Kendisinin o dönemlerde Kapaklı’da yaşadığını söyleyen Karadeniz, “Bu krizden Tekirdağ da fazlasıyla etkilenmişti. Kapaklı ve Tekirdağ’dan tersine göç oluyordu. AK Parti’nin iktidara gelmesiyle ülke yeniden küllerinden doğdu. IMF kapısında dilenen Türkiye, IMF’e borç verir hale geldi. Fabrikalar tek tek açıldı ve ihracat patlaması oldu. Kişi Başı Milli Gelir 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıktı. Milli Gelir ise 230 milyar dolardan 830 milyar dolara yükseldi. Sağlık sektöründe Türkiye çağ atladı. Her ile bir üniversite yapıldı” dedi.

DEVLETLE MİLLET BARIŞTI

AK Parti’nin bir yandan bu hizmetleri yaparken bir yandan da eski Türkiye’nin alışkanlıkları ile mücadele ettiğini belirten Ömer Karadeniz, “Eski Türkiye kalıntıları boş durmuyor, AK Parti’ye kirli tezgahlar kuruyordu. 2007’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 367 garabeti çıkarıldı. 2008’de AK Parti’ye kapatılma davası açıldı. Bu tuzaklar tek tek bozuldu. Ülkemiz dünyanın 17 büyük ekonomisi içine girdi. Dünyada yükselen bir yıldız konumuna geldi. Devletle Millet barıştı. Millet Devletin sahibi oldu. 2014’te millet ilk defa Cumhurbaşkanını seçti. Yeni Türkiye dünyada bütün mazlumların umudu oldu” diye konuştu.

7 HAZİRAN’DA SANDIKLARI PATLATMAK İÇİN ADAYIM

Yeni Türkiye’nin ihyası ve inşası için Milletvekilliğine aday adayı olduğunu kaydeden Ömer Karadeniz, “7 Haziran’da sandıkları patlatmak için, 400 milletvekili ile iktidara gelmek için, Tekirdağ’a hak ettiği hizmeti sunmak için, sizlere hizmetkar olmak için Milletvekilliğine adayım” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ