Gözden kaçırmayın
Altın satma vaadiyle 3 kişiyi dolandıran 12 kişi tutuklandı: 4’ü belediye personeliÇerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) en büyük fabrikalarından biri olan BSH ile Namık Kemal Üniversitesi arasında Üniversite-Sanayi Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.
ÇEMYO ÖĞRENCİLERİ STAJ YAPACAK
NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Ralf Fuchs tarafından imzalanan protokole göre, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencileri, eğitim döneminde, BSH’ın laboratuvar ve diğer tesislerinde uygulama yapabilecek. Aynı protokol, yüksekokul öğrencilerine BSH’ta staj yapma olanağı da sağlıyor. NKÜ Rektörü Prof. Dr.Osman Şimşek ve BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Ralf Fuchs tarafından imzalanan protokol, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu ön lisans öğrencilerinin mesleki ve teknik uygulamalardaki bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla ortak eğitimler ve benzeri faaliyetler düzenlenmesini içeriyor. Aynı zamanda Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Lojistik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı öğrencilerinin yaz stajlarını BSH bünyesinde yapabilmelerini ve BSH staj programı ve bölüm stajyer limitleri kapsamında, gerekli düzenlemeleri de Eğitim İş Birliği Protokol’ü kapsamında yer alıyor.
GENÇ NÜFUS GÜCÜNÜN NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNE SAHİP OLMASI ÜLKELERİN GELİŞMESİNE KATKIDA BULUNACAKTIR
Protokolün hem BSH hem de öğrencilere katkı sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Osman Şimşek “Türkiye’nin en değerli kaynağı olan genç nüfusumuzun nitelikli iş gücüne sahip olması ülkelerin gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkıda bulunacaktır. Yüksek verimi gerçekleştirecek bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde profesyonel bir organizasyon olan Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemi oldukça büyüktür. Özellikle Türkiye gibi hızla gelişen ülkelerde genç nüfusun da artmasıyla ortaya çıkan en önemli sorunlardan biri de vasıfsız iş gücü sorunudur. Bu durum şüphe yok ki bir takım toplumsal sorunlarla birlikte ülke ekonomisini de olumsuz yönde etkilemektedir. Yaptığımız bu işbirliği ile birlikte iyi yetişmiş insan gücü, oluşabilecek bu olumsuzlukları azaltacağı gibi ülkenin ekonomisine, kaliteli mal ve hizmet üretimlerine de önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.
MODELİN YARARLI OLMASINI DİLERİM
BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Ralf Fuchs ise imza töreninde,“Eğitime bir örnek olacağını düşündüğümüz bu protokolün ortaya çıkmasında ve uygulanmasında; bize hep destek olan ve yön veren Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Osman Şimşek’e, protokolün şekillenmesinde emeklerini esirgemeyen tüm arkadaşlarıma ve öğretim elemanlarına teşekkürlerimi sunar; modelin üniversitemize, öğrencilerimize, işletmelerimize ve toplumumuza yararlı olmasını dilerim” dedi.
Protokolün imzalanmasının ardından Prof. Dr. Osman Şimşek’e ve diğer katılımcılara fabrikayı gezdiren BSH Yetkilileri, fabrika hakkında bilgilendirmede de bulundu.
EN BÜYÜK FABRİKA ÇERKEZKÖY’DE
İmzalanan protokol kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, eğitim ve araştırma alanındaki tüm faaliyetlerini; her iki kurumun olanakları ve karşılıklı beklentileri çerçevesinde geliştirmeyi, sürekli ve üretken iş birliği oluşturması kararlaştırıldı. Dünyanın 3. büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 13 markası ve 45 bin çalışanıyla dünyanın enerji verimliliği sağlayan yenilikçi teknoloji ihtiyacını karşılıyor. Avrupa, Amerika, Latin Amerika ve Asya’daki 42 fabrikasında ürettiği inovatif beyaz eşya aletleri 49 ülkedeki 70 şirketi aracılığıyla tüketicilere ulaşıyor. Bu 42 fabrikadan en büyüğü ise Çerkezköy, Tekirdağ’da bulunuyor. 550 bin metrekare alana kurulu Çerkezköy tesisi, son 5 yılda yüzde 44 üretim artışı gerçekleştirerek yaklaşık 4 milyon birim kapasiteye sahip. Kuruluşundan bu yana yaptığı 700 milyon Euro yatırımla Türkiye’nin yabancı yatırımlı en büyük beyaz eşya şirketi konumunda bulunan BSH Türkiye, markaları Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo ile enerji verimliliği ve inovasyonda dünyaca tanınmış ürünlerini ülkemizde geliştiriyor, üretiyor ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya ihraç ediyor.
BSH Çerkezköy Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza törenine Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Ralf Fuchs, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (ÇMYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş, Çorlu Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Osman Yılmaz, BSH Çerkezköy Site Yönetici Direktörü Herbert Rainer Exler, BSH Teknik Servis Müdürü Joachim Kuntze, BSH Yangın Alan Yöneticisi Hüseyin Varol, Üniversite Öğrenci Proje Müdürü Murat Yücel, Çamaşır Makinesi Üretim Müdürü Emrah Cihan, Çamaşır Makinesi Ürün Geliştirme Müdürü Abdülkadir Özgen, Çamaşır Makinesi Ürün Geliştirme Laboratuar Alan Yöneticisi Sebahattin Atay, NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Özlem Göksel Berkdemir, Öğr .Gör. Metin Taşkın ile Yüksekokul Öğretim Görevlileri katıldı.
Marmara Haber
Yorumlar
Yorum Yap