Gözden kaçırmayın

“Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine geçit yok”“Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine geçit yok”

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde, İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muzaffer Yaşar ve İstanbul Üniversitesi öğretim görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan işbirliği programı, dün saat 14.00’da ÇOSB Hizmet Binası Toplantı Salonu’ndaki oturumla sanayi kuruluşlarının temsilcilerine tanıtıldı. Toplantıya görevinden istifa ederek AK Parti’den Milletvekili Aday Adaylığı’nı açıklayan Prof. Dr. Yunus Söylet katılmazken, Söylet’in yerine Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muzaffer Yaşar toplantıya katıldı
İSTİFA EDEN REKTÖRÜN YERİNE DANIŞMANI KATILDI
ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ve İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet arasında imzalanan protokol kapsamında OSB sınırları içindeki sanayicilere proje hazırlama konusunda hizmet vermek üzere Üniversite-Sanayi İşbirliği Ofisi kuruldu. Üniversite-Sanayi İşbirliği Ofisi’nin işlevleri, düzenlenen toplantı ile ilçedeki sanayi kuruluşları temsilcilerine anlatıldı. Toplantıya, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürdal Adal, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ve çok sayıda sanayi kuruluşu temsilcisi katıldı. İstanbul Üniversitesi’nden akademisyenlerin de hazır bulunduğu toplantıya 2015 Haziran Seçimleri kapsamında milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet katılmazken, Söylet’in yerine Rektör Danışmanı Muzaffer Yaşar katıldı.  
İŞLETMELERE YENİ BİLGİLER AKTARILACAK
Programın açılış konuşmasını ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu yaptı. Toplantının Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında imzalanan protokol çerçevesinde bölgedeki firmalara hizmet sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek üniversite-sanayi işbirliği programının açıklanması amacıyla düzenlendiğini kaydeden Sarıoğlu, “ÇOSB’de bulunan fabrikalar adına ciddi ve yeni bir gelişim kapısı açıldı. İstanbul üniversitesi ile birlikte yürüteceğimiz bu çalışmanın bölgemizdeki bütün fabrikalar tarafından da kabul görmesi çalışmanın katma değerini artıracaktır. Yürütülecek projeler kapsamında yeni bilgiler işletmelere aktarılacaktır. Sanayicimizin firmasını ve üretimini bilim tabanına-bilimsel metotlara dayandırması;  en uygun teknolojiyi seçmesi,  verimliliği yükseltmesi, rekabet gücünü artırması ve karını artırması imkanlarını doğuracaktır” dedi.
 

 
ÖNCÜ BİR BÖLGE OLARAK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMEKTEYİZ
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin, yılda yaklaşık 20 milyar dolar cironun yapıldığı, 3 milyar dolar ihracatın gerçekleştirildiği ve 242 fabrikada 60 bini aşkın çalışanın bulunduğu, bölgenin ve ülkemizin yüz akı bir üretim alanı olduğunu kaydeden Sarıoğlu, “Başta tekstil olmak üzere kimya, plastik, lastik, kauçuk, elektrik, elektronik, gıda ve sağlık alanında pek çok fabrikanın üretim yaptığı ÇOSB, istikrarlı bir şekilde büyümenin ve kalkınmanın gerçekleştiği Türkiye’nin yıllık 500 milyar dolarlık 2023 vizyonuna uygun olarak gelişmesini sürdürmektedir. Elektrik, su ve doğalgaz dağıtımı ile yol, kanal gibi altyapı çalışmalarında bölgemiz işletmelerinin ihtiyaçlarını karşılayan bölge müdürlüğümüz, bölgenin ihtiyacı olan nitelikli eleman yetiştirilmesinde bin öğrenci kapasiteli Teknik Anadolu Lisesi, çevre yatırımları, konferans salonu hizmete alınması gibi çok ciddi projeleri tamamlamış olup, yeni gelişim projelerinin de hazırlığı içerisindedir. Örnek ve öncü bir bölge olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Bugün açılımı yapılacak bu projenin değerli akademisyenlerimizi sanayicilerle ve uygulamacılarla bir araya gelme fırsatı doğuracağını da görmekteyiz” diye konuştu.
DÜŞÜNCESİ BİLE BİZİ HEYECANLANDIRIYOR
Türkiye’nin kalkınması açısından, sanayide ve üniversitede ARGE ortaklıklarının geliştirilmesinin çok önemli olduğuna işaret eden Sarıoğlu, “Bölgemiz sanayicilerine ve çalışanlarına yeni eğitim, ARGE uygulama test ve araştırma imkanlarına yönlendirme çalışmalarının da bu proje kapsamında ortaya çıkacağına inanıyoruz. Bölge Müdürlüğümüz içerisinde bu işbirliğinin başlangıcına ve devamına bir gösterge olarak fiziksel bir mekanı İstanbul Üniversitesi’ne ayırmış olmamızın, konuya verdiğimiz önemin bir işareti olarak algılanmasını istiyoruz. Yapılacak bundan sonraki çalışmaların bölgemize, İstanbul Üniversitesi’ne, değerli üniversite hocalarımıza ve ülkemize sağlayacağı katkıları düşünmek bizleri heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.
 

 
SORUNLAR PROJE HALİNE GETİRİLMELİ
Toplantıda bir sonraki konuşmayı ise İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muzaffer Yaşar yaptı. ARGE çalışmalarının ülke bütçesindeki oranının yüzde 3’e çıkarılmasının hedeflendiğini kaydeden Yaşar, “Bunu sağlayacak kaynağımız var. Projeleri destekleyecek kaynak var. Fakat, öncelikle sorunların, proje haline dönüştürülmesi gerekmektedir. Bugün itibariyle geldiğimiz nokta beklentilerimizin altındadır. Üniversitelerde ciddi bir akademik bilgi birikimi var. Bu bilgi birikiminin fonlanması için Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi programına başladık” dedi.
BİLGİ BİRİKİMLERİNİ PAYLAŞMALIYIZ
Ülke genelinde toplam 35 noktada Üniversite-Sanayi İşbirliği Ofisi bulunduğunu sözlerine ekleyen Rektör Danışmanı Yaşar, “Bu konuda çok iyi yetişmiş öğretim üyesi kadromuz var. 2023 hedefleri kapsamında belirlenen 500 milyar dolar ihracat rakamlarına ulaşabilmek için bu bilgi birikimlerinin paylaşılması gerekmektedir. Bu amaçla sizlerle bir araya gelip nasıl daha çok proje üretebileceğimizi konuşmaya geldik” açıklamalarında bulundu. Toplantı, İstanbul Üniversitesi Akademisyenlerinin sunumları ile devam etti.
Haber / Ahmet KARDEŞ