NKÜ'nün yeni kütüphanesi manzaralı olacak

Süleymanpaşa Belediyesi'nin yeni hizmet binasının proje danışmanlığını yapan Tekirdağlı mimar Hakan Dölgen, bu kez Namık Kemal Üniversitesi yeni Kütüphane Binası'nın tasarım çal?

GÜNDEM 11.02.2015 20:09:00 0
NKÜ

KÜTÜPHANE PROJESİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Üniversitenin çamlık alanına bitişik bir noktada 12 bin metrekare alana sahip olacak olan yeni kütüphane binası projesi ile ilgili Süleymanpaşa Belediyesi’ne yaptığı ziyarette sırasında açıklamalar yapan mimar Hakan Dölgen, "Projede genel olarak açık tipte raflama sisteminden oluşan okuma salonları, oditoryum, kitap depoları, açık teras alanlarında okuma alanları, kafeler, açık amfi, idari birimler, kopyalama ve baskı merkezi ile ödünç alma birimlerinin olmasını planlıyorum."diye bilgi verdi.

MANZARALI KÜTÜPHANE OLACAK

Süleymanpaşa Belediye binası projelerinde olduğu gibi bina ile çevreyi entegre etmenin önemini kütüphanenin hemen yanı başında yer alan öğrenci sosyal merkezi ile çalışarak yapacaklarını anlatan mimar Dölgen, şunları söyledi: "Tasarımı oluşturan genel düşünce arazi eğimiyle birlikte giden iç terasların okuma salonları olarak manzaraya doğru açılmasıdır. Bir üst kat ise ters yönde bir teraslama ile giriş katin tavanının manzaraya doğru konik açılımını sağlarken periyodik okuma salonlarını da içerir. Bu kat aynı zamanda galerilerle giriş katı ile görsel ilişki de kurar. Arsada 45 derece acı ile konumlanması tamamen insanın ruhunu dinlendirecek bir manzaraya yöneliktir. Yapılacak inşaatla ortadan kaldırılacak doğal zemin dokusu için de çatıların yeşil yapılarak geri kazanılmaya çalışılırken malzeme, enerji, suyun kullanımı, iç hava kalitesi gibi ekolojik inşaatın gereklerinin inşaat süresince de bina kullanımına kazandıracağız. Tekirdağ için olmazsa olmaz ihtiyaçlardan biri olan çağdaş mimarlık örneği gereksinimini karşılamada önemli bir katkı sunacağı düşünülen ve projelendirme sureci devam eden kütüphanenin bu yıl içinde inşaatına başlanacak."

Marmara Haber