Çerkezköy Meclisi ikinci oturumunu gerçekleştirdi

Çerkezköy Belediye Meclisi Şubat Ayı ikinci oturumunda İmar Komisyonu'na raporlarını görüşerek karara bağladı.

GÜNDEM 3.02.2015 19:56:00 0
Çerkezköy Meclisi ikinci oturumunu gerçekleştirdi

KOMİSYON RAPORU OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Çerkezköy Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün yapıldı. Saat 14.00’de başlayan toplantıda İmar Komisyonuna havale edilen maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Meclis, ilk toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen plan ve proje müdürlüğünün 23.01.2015 gün ve  21 sayılı Kızılpınar 1/1000 ölçekli uygulama imar planına plan notu eklenmesini görüştü. Yapılan incelemeler neticesinde Kızılpınar 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Plan notlarına ilave hüküm eklenmesine ilişkin, Plan ve Proje Müdürlüğü’nce hazırlatılan 1/1000 ölçekli değişiklik paftası ve ekleri komisyon raporu doğrultusunda, oy birliği ile kabul edildi.

SATIŞ KARARLARI ONAYLANDI

İlk oturumda İmar Komisyonu’na havale edilen Çerkezköy İlçesi sınırları içinde bulunan münferit parsellerdeki belediye hisselerinin satışı da görüşüldü. Yapılan incelemeler ve müzakereler neticesinde İstasyon Mahallesi’nde bulunan 814 ada 3 nolu parselde bulunan tamamı 362 metrekare miktarındaki belediyeye ait 64 metrekarelik alanın, İstasyon Mahallesi 822 ada 5 parselde bulunan belediyeye ait 229 metrekarelik hissenin parselde bulunan diğer maliklere satışının, ayrıca İstasyon Mahallesi 822 ada 5 parselde belirtilen sebeplerden ötürü tapu devir işlemlerinin yapılması amacıyla belirtilen parsel maliklerine satışının yapılmasının komisyonda oy birliği ile kabul edildiği belirtildi. Komisyonun aldığı oy birliği kararını mecliste oy birliği ile kabul etti.

 

 

ÖZEL SPOR ALANI DEĞİŞİKLİĞİ DE ONAYLANDI

İmar komisyonuna gönderilen bir başka madde 1698 ada 1 nolu parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması talebi de karara bağlandı. Yapılan bilgilendirmede 1698 ada 1 nolu parsel mer’i nazım imar planında orta yoğunlukta konut yerleşme alanında bulunmakta olduğu, söz konusu alanın konut alanından çıkartılıp, ‘Özel spor alanı olarak’ düzenlenmesine ilişkin nazım imar plan değişikliğinin 12.11.2014 tarih 416 sayılı karar ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanıp 1 Ocak tarihi ile askıdan inip kesinleştiği ifade edildi. Parsel maliki vekilince hazırlatılarak belediye meclisi onayına sunulan plan değişikliği üzerinde komisyonun yaptığı inceleme neticesinde 12.11 2014 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğinin devamı neticesinde olan 1698 ada 1 nolu parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve ekleri komisyonca oy birliği ile kabul edildiği belirtildi. Komisyonun oy birliği kararı aldığı son raporda Belediye Meclisi’nce oy birliği ile kabul edildi.

Haber / Ahmet Kılavuz