Önsel Yüce Divan oylamasına tepki gösterdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Yüce Divan oylaması ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM 22.01.2015 16:51:00 0
Önsel Yüce Divan oylamasına tepki gösterdi

YÜCE DİVAN OYLAMASI’NA TEPKİ

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Koray Önsel, şunları kaydetti: “İsimleri birçok yolsuzluğa karışmış 4 eski Bakanın Yüce Divan’da yargılanmasının önünü TBMM’de türlü hile ile kapatan AKP, demokrasi tarihimizde kapanması zor bir yara açmıştır. AKP hukuksuzluklarına yüce meclisi alet etmiş, verilen demokrasi sınavından geçememiştir. İçlerinde temizlik yapması gereken iktidar partisinin dün akşam gerek siyaseten gerekse vicdanen iflas etmiş olmasının oylaması ile TBMM tarihine bir kara çalınmıştır. Yüce Türk milleti yargılanma korkusunun altında yatan suçluluk psikolojisini süzecek zekası ve de hukuksuzluğa prim vermeyen adalet anlayışını unutan AKP ilk seçimlerde milletin vicdanına toslayacak ve Yüce Divan’dan kaçamayacağını anlayacaktır.”

ADALET SARAYLARINA NE GEREK VAR

AKP adaleti sandıkta alınan oylarla veya mecliste baskı altındaki milletvekillerinin oylarıyla sağlayabileceğini düşündüğünü söyleyen Önsel, “Yapılan devasa adalet saraylarına ne gerek vardır. Herkes kendi adalet sistemini kendisi mi oluşturacaktır.  Dün akşam yalnızca demokrasi sınavı değil dini ve ahlaki bir sınav veren AKP, Fransa'da peygamberimize hakareti kınarken, Kuran'ı Kerim ile alay etme cüreti göstermiş olan makaracı Egemen Bağış’ı aklama telaşı ile ikiyüzlü siyasetini kamuoyuna bir kez daha ispat etmiştir. Yüce dinimize yapılan hakaretlere karşı gösterdiği tepkide ne kadar samimiyetsiz olduğunu bir kez daha belli etmiştir.”diye konuştu.

İSLAMOFOBİYE HİZMET EDİYOR

Sert sözlerle Ak Parti’ye yüklenen Önsel, “Sürekli İslamofobiden bahseden AKP yöneticileri unutmasınlar ki kendi yöneticilerinin belli zamanlarda Peygamber efendimize ve dinimize yapmış olduğu hakaretlere yine kendilerinin tepkisiz kalmaları İslamofobiye hizmet etmekten başka bir şey değildir.  Üzeri yazılı peçete kağıtlarına kıymetli evrak muamelesi yapan ve bu uydurmaları delil sayan AKP zihniyetinin seçilmişleri vatandaşın aklıyla alay ederken aslında kendilerinin irade sahibi olmadıklarını anlayamamış ve oylama sonrası vicdanın sesini dinleyen birkaç AKPli milletvekili yandaş medya üzerinden hain ilan edilerek, 48 saat içerisinde bulunacaklar tehdidiyle yüzleşmek zorunda kalmışlardır.  AKP yeni Türkiye diyerek neden bahsettiğinin ilk sinyallerini açılım zırvaları ile vermiş ve bugün geldiğimiz bu noktada nasıl bir ülke hayal ettiklerini göstermişlerdir. Bölünme sürecinde suni ve sanal gündemler ile duyarsızlaştırılan Türk milletinin hassasiyetleri ile oynanmış ve bu esnada birilerinin doymak bilmez iştahları köpürtülerek kabartılmaya devam ettirilmiştir. Haksız kazanca faiz ödenerek hırsızlıklara meşru kılıfların örüldüğü bu dönemin en önemli virajı olan TBMM oylamasında halkın vekilleri üzerinde uygulanan istibdat akıl sınırlarını zorlamış, yeni Türkiye kavramının her türlü demokrasi kavramı söylemlerinden uzak içi boş bir düzmece olduğu kanıtlanmıştır.”açıklamalarını yaptı.

2015 HAZİRAN MİLAT OLACAK

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Önsel, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin etkin ve yeterli kadrolarının teslim alacağı iktidarın ilk seçimleri olan Haziran 2015 tarihi aymazlık ve arsızlığın hükmünün bittiği, 2. Lale devrinin Türk tarihinin tozlu sayfalarında yer almaya başlayacağı tarih olacaktır. Hemşerilerimizden beklentimiz de bu yaşanan süreçlerin iyi analiz edilerek hafızalarda taze tutulması gerektiğidir. Tarihte birçok badireler atlatan milletimiz bu kötü günlerin de üstesinden gelecektir. Mevcut iktidarın şu an görsel ve yazılı medyanın çoğunu eline geçirmiş olmalarından dolayı Milliyetçi Hareket Partisi’nin projelerinden ve taahhütlerinden haberdar olamayan hemşerilerimize söz veriyoruz. Haziran 2015 tarihi Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti için bir milat olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarında Türkiye Cumhuriyeti hiçbir şekilde kimsenin ayırt edilmeden özgürlüğün ve adaletin en üst düzeyde temsil edildiği, milli ve manevi değerlerinin tahrip edilmediği, geçmişinden ders alıp geleceğe güvenle bakabilen bir ülke haline gelecektir” diye açıklamalarını tamamladı.