Öğrencilere uygulamalı doğal beslenme dersi!

Çerkezköy'de düzenlenen bir programla ilk okul öğrencilerine Opr. Dr. Nevzat Koç tarafından spor ve doğal beslenmenin önemi kahvaltı eşliğinde anlatıldı.

GÜNDEM 18.01.2015 14:28:00 0
Öğrencilere uygulamalı doğal beslenme dersi!

Çerkezköy Atatürk İlk Okulu pazar sabahı düzenlediği kahvaltı programı ile öğrencilerine yönelik, spor ve doğal beslenmenin önemini anlatan bir eğitim verdi. Eğitime Opr. Dr. Nevzat Koç katılırken, öğrencilere sağlıklı beslenmede en önemli faktörün organik besinlerle beslenme ve spor yapmak olduğu anlatıldı.

Atatürk Caddesinde Kahve Diyarı’nda düzenlenen kahvaltıya Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Müdür Yardımcısı İsmail Temirtaş, öğretmenler ile Op.Dr. Nevzat Koç ile Eczacı Gülay Koç, veliler ve Atatürk İlk Okulu’ndan 45 öğrenci katıldı.

 

 

SAĞLIKLI BESLENME VE SPOR YAŞAMI UZATIYOR

Atatürk İlk Okulu’nun düzenlediği ‘Sağlıklı beslenmede çocuk sağlığı ve spor sağlığı’ konulu kahvaltı programının konuşmacısı Özel Optimed Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Nevzat Koç, sağlıklı ve zamanında beslenmenin insan yaşamını uzattığını söyledi. Özelliklede organik besinlerin tüketilmesinin  insan vücuduna çok daha yararlı olduğunu ve bu besinlerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini anlatan Op. Dr. Nevzat Koç, “Her zaman yiyip içtiğimiz gıdalara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle organik gıdaları üretmeliyiz. Çünkü bu gıdalar vücutta bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, hem vücudu diri tutuyor hem de vücudun yaşlanmasını önlüyor. Özelliklede spor yapan siz gençlere tavsiyem her zaman doğal besinleri tercih edin. Çünkü doğal besinler aynı zamanda birer enerji deposudur. Bu nedenle çocuk ve spor sağlığı bakımından doğal besinlerin tüketilmesi çok önemlidir.”diye konuştu.

 

 

HORMANLI YİYECEKLERDEN KAÇININ TAVSİYESİNDE BULUNDU

Sağlıklı Beslenme kahvaltı programında konuşan Atatürk İlkokulu Müdürü Yakup Dönmez ise , “Sporun insan sağlığında çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Sevgili çocuklar spor insan hareketinde yani insan sağlığında çok önemlidir. Dengeli ve dağal ürünler ve sebzelerle beslenmek en doğru bir harekettir. Doğal kaynaklardan beslendiğimizde yediklerimiz içtiklerimiz insan vücudunda bağışıklık kazandırmakta dır.Bu nedenle  anne ve babalarımıza da sesleniyorum .Sebze ve meyveleri zamanında çocuklarınıza yedirin hormonlu yiyeceklerden kaçının. Sevgili çocuklar, sizler ileride doktor ve öğretmen olacaksanız. Sağlıklı beslenin ve sağlıklı olun. Doktorumuzun da dediği gibi her zaman doğal besinleri tercih edin.”tavsiyelerinde bulundu.

Haber/Seyit SÜREN