Lüleburgaz Kongre Meydanı yıkılacak!

1999 yılında Lüleburgazlılara hizmet vermeye başlayan Lüleburgaz Kongre Meydanı katlı otoparkı yıkılarak yeniden inşa edilecek.

GÜNDEM 7.01.2015 12:35:00 0
Lüleburgaz Kongre Meydanı yıkılacak!

YENİ YILIN İLK MECLİS’İ YAPILDI

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2015 Ocak ayı olağan toplantılarının birincisi, Lüleburgaz Sokollu Mehmet Paşa Hamamı’nda yapıldı.

Yeni yılın ilk olma özelliği taşıyan meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek gerekli komisyonlara havale edildi. 

5 Ocak Pazartesi günü, saat 18:00’de Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ın Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama başladı.

AĞUSTOS AYI TATİL

Gündem maddelerinden birincisi, Belediye Meclisi’nin tatil ayının belirlenmesi konulu gündem maddesi oldu. 

Belediye Meclisi’nde Ağustos ayının tatil olarak kabul edilmesine oy birliğiyle karar verildi.   Gündem maddelerin ikincisi, Lüleburgaz Belediyesi Denetim Komisyonu üyesi seçimi oldu. 

Denetim Komisyonu üyesi seçiminde adaylar oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda, Mine Dibek 29, Songül Abatay 29, İsmail Yurdatapan 29, Ali Midi 29, Enver Özgür 29 oy aldı. 

Gündem maddelerinden üçüncüsü, Belediye Başkan 

MEYDAN VE OTOPARK YENİLENECEK

Meclis toplantısında en önemli gündem maddelerinden biri de, Lüleburgaz’ın simgesi olan Kongre Meydanı ve onun altında bulunan otoparkın yıkılarak yeninden düzenlenmesi konusu oldu.  Toplantıda, Lüleburgaz’ın giderek artan nüfusu, belirlenen ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına 1999 yılında hizmete alınan Kongre Meydanı’nın 230 araçlık otoparkın, kentin otopark ihtiyacına cevap verememesi, yapısal anlamda da işlevselliğini kaybettiği gerekçesi ile Lüleburgaz Kongre Meydanı’na işlevsellik kazandırmak, otopark ihtiyacını karşılamak adına yıkılarak yeniden inşa edilmesi ihtiyaç duyulduğu bu nedenle Özerler Mahallesi, Kongre Meydanı’nda bulunan otoparkın,  yap, işlet ve devret modeli kapsamında yeniden yapılması hususu,  Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Trafik Komisyonu ve Komisyon Başkanlığı’ndan oluşan komisyona havale edildi.  

Bir sonraki toplantının 8 Ocak Perşembe günü, saat 18:00’de yapılmasına karar verildi. 

Marmara Haber