Doğaroğlu adaylığını açıkladı

CHP Çerkezköy'de ikinci milletvekili aday adayını çıkardı. Dr. İsmail Doğaroğlu, dün iki ayrı yerde düzenlediği programla CHP'den Tekirdağ milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı

GÜNDEM 4.01.2015 18:03:00 0
Doğaroğlu adaylığını açıkladı

Çerkezköy’de Hasan Demir’den sonra CHP Tekirdağ Milletvekilliği’ne aday adaylığını resmen açıklayan ikinci isim Uzm.Dr. İsmail Doğaroğlu oldu. Doğaroğlu dün 2 yerde aday adaylığı açıklama programı düzenledi. İlk program  saat 13.30’da CHP İlçe Teşkilatı’nda ikinci program da saat 14.15’te Gabralı Otel’de gerçekleştirildi. Dr. İsmail Doğaroğlu’nun Milletvekilliği aday adaylığı açıklamasına yaklaşık 400 kişinin katılması dikkat çekti. Dr. İsmail Doğaroğu’nu aday adaylığı açıklama programlarında Dr. olan eşi Funda Doğaroğlu’da yalnız bırakmadı.

 HAYIRLI OLSUN

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk ilçe Teşkilatında İsmail Doğaroğlu’nun aday adaylığı açıklama programında, “İktidara yürüyen partimiz CHP’de Uzm. Dr. İsmail Doğaroğlu’nunda partimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Aday Adaylığı partimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun.”dedi.

ÖZGEÇMİŞİNİ AÇIKLADI

CHP Tekirdağ Milletvekilliği’ne aday adaylığını açıklayan Uzm.Dr. İsmail Doğaroğlu konuşmasına özgeçmişini dile getirerek başladı. Doğaroğlu, “1968 yılında Mersin’in Tarsus İlçesi’nde doğdum.Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Sağlık Bakanlığı’na bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev aldım. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda ihtisasımı tamamladım. İhtisas sonrası Çerkezköy’ümüzde faaliyet gösteren özel bir hastanede ben ve Kadın Doğum uzmanı olan  eşimle birlikte çalışmaya başladık. Halen eşim Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak  Çerkezköy’de özel bir hastanede çalışmaktadır. Bende 3 hekim arkadaşımla birlikte kurduğumuz ortak sağlık ve güvenlik biriminde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktayım. Ayrıca, başta Çerkezköy,Saray, Kapaklı, Ergene ve Çorlu ilçelerimiz olmak üzere bir çok fabrikada işyeri hekimi olarak çalıştım ve halen çalışmaktayım.19 yıllık mutlu bir evliliğe, Deniz (16) ve Arda(9) adlarında iki pırlantaya sahibim.”dedi.

BİR ÇOK EĞİTİM TOPLANTILARI DÜZENLEDİM

Uzm.Dr. İsmail Doğaroğlu özgeçmişinin ardından konuşmasına şöyle devam etti: “Uzman hekim olarak Çerkezköy ve çevresinde bulunan bir çok okulda öğrenci ve velilere ‘Bulaşıcı Hastalıklar ve Korunma Yolları’ ve ‘Sağlıklı Beslenme’ konularında bir çok eğitim toplantıları düzenledim. Çerkezköy’de Sağlıkla ilgili ulusal bir derneğin Tekirdağ sorumlusu olarak ücretsiz ‘Hepatit taraması’ ve eğitimi faaliyetlerinde bulundum. Farklı illerde ve zamanlarda başta demokratik kitle örgütleri olmak üzere bir çok sivil toplum örgütlerinde kurucu, başkan, temsilci, yönetici ve aktif üye olarak bir çok konumda çalışmalarda bulundum.”

CHP’YE GENÇLİĞİMDEN BERİ TUTKUYLA BAĞLIYIM

Devlet memuru statüsünde olmadığı için gençliğinden beri CHP’ ye tutkuyla bağlı olduğunu belirten Doğaroğlu, “Çerkezköy’de Devlet memuru statüsünde olmadığım için gençliğimden beri tutkuyla bağlı olduğum partim Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük bir onurla üye oldum ve bu tarihten itibaren partim için çalışmaya başladım. 2011 yılında yapılan genel seçimlerde de Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tekirdağ Milletvekili aday adayı oldum ve ön seçime girdim. Partimin dışında bağlı olduğum sivil toplum örgütleri adına ya da platform dönem başkanı olarak düzenlediğimiz bütün etkinliklerde, kutlamalarda, anmalarda ve törenlerde daima vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, ulusal egemenlik, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlılık, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkma, insan hakları,eşitlik,özgürlük ve bağımsızlık ile ilgili konulara verdiğimiz önemi ve gösterdiğimiz hassasiyeti hep vurguladım.İnsanlar arasında kamplaşmayı,kutuplaşmayı ve ayrışmayı önlemek,ulusal birlik ve beraberliği sağlamak için bir çok söylemlerde bulundum ve bu amaçla derneklerde,evlerde  ve kahvehanelerde toplantılar düzenledim.Geçimini çok fazla emek vererek ve ancak sağlayabilen bir aile ortamında yetiştiğim için çalışanların sorunlarını biliyor ve emeğin en yüce değer olduğuna inanıyorum.”ifadelerini kullandı.

FARKLI KÜLTÜREL YAPILARDA İNSANLARI TANIMA ŞANSINA SAHİP OLDUM

Doğaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Gerek üniversite hayatım, ihtisas yıllarım ve gerekse Sağlık Bakanlığı’na bağlı ve özel kurum ve kuruluşlarda, hatta bazı fabrikalarda işyeri hekimi olarak çalışmalarım sırasında Türkiyey’nin farklı şehirlerinde bulunarak ülkemin farklı sorunlarını tanıma, analiz etme ve bunlara çözüm üretme gibi bir çok konuda fikir edinme imkanı buldum. Farklı kültürel yapıda insanları tanıma şansına sahip oldum. Din, dil, ırk, mezhep gibi farlılıkların birere zenginlik olduğuna, bu temellerde insanları ayrıştırmaların, kayırmaların, farklı muamelelerin insanlık ayıbı olduğuna inanıyorum. Doğarken seçme şansına olmadığınız hiçbir farklılığın ne üstünlük nede düşkünlük olmayacağını savunuyorum.Türkiye’deki temel sorunların kamplaşmalara ve kutuplaşmalara götürmesini ülkem ve halkım adına kaygıyla takip ediyorum. Etkin kimlikler,farklı inançlar birbirine karşı kutuplaşmış, öğrencilerle eğitmenleri, hastalarla doktorları,işçilerle işverenler yanlış politikalarla birbirine düşman  edilirken asıl sorumluları hiç suçu yokmuş gibi kenara çekilmiş bu çekişmeyi izlemektedir.”

İLİMİZ HIZLA ÇARPIK SANAYİLEŞME İÇERİSİNDE

Tekirdağ’ın hızla geliştiğini ve bu gelişmeyle birlikte sanayileşmenin de çarpık şekilde olduğunu söyleyen Doğaroğlu, “İlimiz hızla ve çarpık bir şekilde sanayileşen bölge olma özelliğini taşımaktadır. Bu palansız,alt yapısız ve çarpık gelişmenin sonucu yapılan yatırımlar bölgemize beraberinde sorunları da getirmektedir.”dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Uzm. Dr. İsmail Doğaroğlu’nun Milletvekilliği aday adaylığı açıklama programlarına yoğun bir katılım oldu. Önce CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda ardında da Gabralı Otel’de aday adaylığı açıklaması yapan Doğaroğlu’nun programlarına  CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, İlçe yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve kadın kolları üyeleri ,Gençlik Koları Başkanı Tansu Altınel ve gençlik kolların üyeleri, geçtiğimiz hafta milletvekilliğine aday adaylığını açıklayan Hasan Demir, Belediye Meclis Üyeleri Uğur Erem, Ali Dede, Enver Bayram, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar,CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Saim Özkan ve ilçe eski yönetim kurulu üyeleri,CHP Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. İsmail Doğaroğlu’nun yakınları sevenleri ve partililer katıldı.

Haber/Seyit SÜREN