İkinci el otomobil revaçta

Yeni yılda harç ve vergi fiyatlarının artacak olması nedeniyle ikinci el otomobil piyasası yılbaşına sayılı günler kala hareketlendi

GÜNDEM 16.12.2014 13:46:00 0
İkinci el otomobil revaçta

Uzun süreden beri durgun giden ikinci el otomobil piyasası yeni yıla sayılı günler kala hareketlendi. Çerkezköy’de yıllardır ikinci el otomobil alım satımı yapan Aktaş Otomotiv sahiplerinden Erol Göre ve Bahadır Oto Emlak sahibi Bahadır Keskin son on beş gün içinde ikinci el otomobile taleplerin arttığını belirtti.

İKİNCİ EL OTOMOBİL PİYASASI HAREKETLENDİ

Yeni yıla sayılı günler kala ikinci el otomobil piyasasının hareketlenmesi bu işi yapan galericileri sevindirdi. İkinci el otomobil satışı yapan galericilerin başında gelen Aktaş Otomobil sahiplerinden Erol Göre, “Yeni yıl gelmeden şu günlerde ikinci el otomobil alacaklar karlı çıkacak. Nedeni ise yeni yıldan itibaren harçlar artması. Yeni yılla birlikte ikinci el araçlarda da alış ve satışlarda harçlar artacak. Satan değil, alan her zaman karlıdır. Bu nedenle otomobil ihtiyacı olanlar 2015 yılına girmeden istedikleri model aracı alabilirler.”dedi.

2. EL OTOMOBİL ALMANIN TAM ZAMANI

Bahadır Otomotiv Sahibi Bahadır Keskin de ikinci el otomobil almanın şu günlerde tam zamanı olduğunu ve ikinci el otomobil alacakların vakit kaybetmeden yılbaşına kadar almaları gerektiğini söyledi. Bahadır Keskin, “İkinci el otomobil piyasasında son bir ay içinde yeni yıla sayılı günler kala bir hareketlilik başladı. Bununda nedeni yeni yılda harç ve vergilerin yükselecek olması dolayısı vatandaşlar fazla fark ödememek için elinde parası olan ve araca da ihtiyaç duyanlar otomobil ihtiyaçlarını yeni yıl girmeden karşılamaya çalışıyor. Özellikle son on beş gün içinde ikinci el otomobil piyasasında oldukça  hareketlilik yaşanıyor.”diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ BÜTÇELERİNE UYGUN OLANI TERCİH EDİYOR

Bahadır Keskin, vatandaşların yüzde doksan beşinin bütçelerine uygun fiyatta olan araçları tercih ettiklerini belirterek, “Özellikle şunu belirtmek istiyorum. İkinci el otomobil piyasasında on on beş gündür bir hareketlilik yaşanıyor. Ancak otomobil alacakların yüzde doksan beşi bütçelerine uygun olan araçları tercih ediyor. Birde ihtiyaç sahiplerinin son günlerdeki taleplerinin fazlalaşmasının bir nedeni de yeni yılda harç ve vergilerin artacak olması. Vatandaş fazla para ödemek istemiyor. Zaten ihtiyacını zar zor karşılıyor, bu nedenle yeni yıl gelmeden ihtiyaç sahipleri  bütçelerine uygun  olan  otomobil almayı tercih ediyorlar.”dedi.

SIFIR OTOMOBİL FİYATLARININ ARTMASI DA TETİKLEDİ

Son zamanlarda sıfır otomobil fiyatlarının da artmasının ikinci el piyasasına katkıda bulunduğunu belirten galerici Bahadır Keskin, şunları kaydetti: “Yeni yıl gelmeden sıfır otomobil piyasasında da fiyatların yükselmesi ikinci el otomobil piyasasının hareketlenmesinin de büyük faktörü var. Şu an ikinci el piyasasında çok temiz ve çok kullanışlı otomobiller var. Bizler özellikle ihtiyaç nedeniyle otomobillerini satan vatandaşların birçoğunun araçları az kilometre yapmış hem çok kullanışlı temiz araçlar ve birçoğu da sıfır niteliğinde olması dolayısıyla ikinci el piyasası rağbet görüyor. Otomobil ihtiyacı olanlar yeni yıl gelmeden yılbaşına kadar araç sahibi olmaları kendi bütçelerine de katkı sağlayacak. İhtiyaç sahiplerinin bu nedenle yeni yıla girmeden ellerini çabuk tutarak araç sahibi olmaları menfaatlerine olacaktır.”

 Haber/Seyit SÜREN