Fedakar öğretmenlerimize büyük sorumluluk yüklemiştir

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Atatürk'ün sözünü hatırlatarak, "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. SözÃ

GÜNDEM 22.11.2014 14:14:00 0
Fedakar öğretmenlerimize büyük sorumluluk yüklemiştir

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Toplumun çağın gerektirdiği ölçüde gelişebilmesi, refah düzeyinin yükseltilebilmesi için ön koşul şüphesiz eğitimdir. Özellikle bizim ülkemiz gibi muazzam genç nüfusa sahip ülkeler, eğitimi temel strateji olarak belirlemeli ve bu yönde atılımlarda bulunmalıdır.”dedi.

 

BÜYÜK SORUMLULK YÜKLENMİŞTİR

Öğretmenlerin büyük bir sorumluluğu bulunduğuna dikkat çeken Yerlikaya, şunları kaydetti: “Doğru bilgiye ulaşan, yorum yapabilme yeteneğine erişmiş, kendini ifade edebilen, vatan sevgisi taşıyan, ahlaki değerlere sahip nesillerin yetişmesi toplumun geleceğini daha da parlak kılacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’ sözünden de anlaşıldığı üzere bu büyük sorumluluk fedakâr öğretmenlerimize yüklenmiştir. Yurdumuzun her köşesinde, büyük bir özveri ile görev yapan öğretmenlerimiz; bugün milletçe ulaştığımız seviyenin mimarlarıdır.”

 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Öğretmenler Günü’nü kutlayan Vali Yerlikaya, mesajını şöyle tamamladı: “Bununla beraber dün olduğu gibi bugün de sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getiren öğretmenlerimizin yarın da aynı özveriyle ülkemizin yükselmesi ve yücelmesi adına çaba gösterecekleri konusunda da inancımız tamdır. Bizler de insan yetiştirme gibi ağır bir görev üstlenmiş öğretmenlerimizin, bu süreçte her zaman yanlarındayız. Bu düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan değerli öğretmenlerimizi ve eğitim idarecilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

 

Marmara Haber