ÇOSB öğrencilere eğitim veriyor

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün (ÇOSB) yangın ve çevre eğitimleri devam ediyor. Bölgede sosyal ve kültürel katkılarda bulunmak amaçlı faaliyetlerini sürdüren ÇOSBâ?

GÜNDEM 15.11.2014 14:22:00 0
 ÇOSB öğrencilere eğitim veriyor

BİN 100 ÖĞRENCİYE YANGIN VE ÇEVRE EĞİTİMİ VERİLECEK

2014-2015 eğitim-öğretim döneminde 13 okulun 3. Sınıf öğrencilerinden yaklaşık 600 öğrenciye yangın eğitimi; 10 okulun 7. Sınıf öğrencilerinden yaklaşık 500 öğrenciye de çevre eğitimi verilecek. Öğrencilerde çevre ve yangın bilinci oluşturmayı hedefleyen ÇOSB Bölge Müdürlüğü bu çerçevede eğitimlerin ilkini önceki gün ÇOSB Bölge Müdürlüğü Çok Amaçlı Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

 

ÇEVRE EĞİTİMİ VERİLDİ

Eğitimlerden önce bir konuşma yapan ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan; çevre ve yangın eğitiminin önemine dikkat çekerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Özdoğan’ın konuşmasının ardından eğitimlere geçildi. İlk günkü çevre eğitimi ÇOSB Bölge Müdürlüğü Çevre Atık Kontrol Sorumlusu Yunus Doğan tarafından Nurullah Narin Ortaokulu 7. Sınıf öğrencilerine verildi. Yangın eğitimi de ÇOSB Bölge Müdürlüğü İtfaiye Şefi Kemal Terzioğlu tarafından Atatürk İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerine verildi.

 

ATIK SU ARITMA TESİSİNİ ÖĞRENCİLERE GEZDİRDİLER

Eğitimler çerçevesinde; ÇOSB Bölge Müdürlüğü İtfaiye Şefi Kemal Terzioğlu öğrencilere yangın ve yangından korunma konusunda bilgiler verdi. Teorik bilgilerin ardından ÇOSB İtfaiye birimine geçilerek öğrencilere eğitimler uygulamalı olarak gösterildi. ÇOSB Bölge Müdürlüğü Çevre Atık Kontrol Sorumlusu Yunus Doğan tarafından verilen çevre eğitimlerinde de, çevre ve çevrenin korunmasındaki öncelikler anlatıldı. Bu eğitimin ardından da ÇOSB Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi gezildi. Bu gezi ile eğitim programı tamamlandı.

 

Marmara Haber