Gözden kaçırmayın
Altın satma vaadiyle 3 kişiyi dolandıran 12 kişi tutuklandı: 4’ü belediye personeliKALP CERRAHASİNDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR KONFERANSI
Namık Kemal Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenen Namık Kemal Üniversitesi’nde Kalp Cerrahisinde Güncel Yaklaşımlar konferansında sunum yapan Doç. Dr. Mustafa Çıkırıkçıoğlu vücut dışı yaşam desteğinin kullanılacağı hastalar, hastada ne kadar kalacağı, ne zaman çıkartılması gerektiği, olumlu ve olumsuz sonuçlarını anlattı.
VÜCUT DIŞI YAŞAM DESTEĞİ’NİN KULLANILMASI
Doç. Dr. Mustafa Çıkırıkçıoğlu geliştirilen ünitenin kalp, damar ve akciğer hastalarında son aşamada kullanımının yaygınlaştığını belirterek, "Vücut dışı yaşam desteği uygun hastalarda kullanılırsa başarılı olmaktadır. Hastalara takılan ekonun başarısız olduğu dönemlerden günümüze birçok başarılı sonuçlar alınmıştır. Burada ilk etapta önemli olan hastanede eko cihazının olup olmamasıdır. Günümüzde yaygınlaşan eko üniteleri kalp damar cerrahisinde çalışanların bildiği ekipmanlardan oluşuyor. Yaşanan bir problem hemşirelerin acil durumlarda telefon açtığınızda hemen harekete geçerek tüm ekipmanları toplayıp hazırlanması anjiyo laboratuvarına ulaşması zaman alıyor. Bu destek ünitesi ile bu sorunlarda ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Uygun hasta gelmeden önce tedbirli olarak her an bu duruma hazır olmak gerekiyor. Bir çok hasta için kullandığımız vücut dışı yaşam desteği ünitesinde unutulmaması gereken ölmüş bir hastayı diriltemeyeceğimizdir. Doğru ve uygulanmasında dezavantaj sağlamayacak hastalarda çok başarılı sonuçlar alınmaktadır. Fakat uygun olmayan dezavantajlı gruplarda riskli olabilir. Nörolojik anlamda hastanın beyin ölümü gerçekleştiğinde bu uygulamanın bir anlamı olmayacaktır" dedi.Doç. Dr Mustafa Çıkırıkçıoğlu’nun sunumunun ardından Doç. Dr. Cavidan Arar ve Prof. Dr. Turan Ege'nin sunum yaptığı konferansa Namık Kemal Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları katıldı.
Haber Merkezi
Yorumlar
Yorum Yap