Yavuz Sultan Selim ölüm yıldönümünde anılacak

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim'in 494. ölüm yıldönümü vesilesiyle iç organlarının gömülü olduğu Muratlı'nın Yukarısırt Mahallesi'nde tören düzenlenecek.

GÜNDEM 8.09.2014 15:44:00 0
Yavuz Sultan Selim ölüm yıldönümünde anılacak

ETKİNLİKLER GÜN BOYU DEVAM EDECEK

Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu başkanlığında, Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol ve Genel Sekreter Ahmet Sulbi’nin çalışmalarıyla hazırlanan Yavuz Sultan Selim Han’ı Anma Programı’nın gün boyu süreceği belirtildi. Yaklaşık yarım saat sürecek olan mevlid ile başlayacak program, protokol konuşmaları ile sürecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın da konuşma yapacağı program öncesi son çalışmaları yaptıklarını anlatan Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol; “21 Eylül 1520’de vefat eden Yavuz Sultan Selim Han ile ilgili şiirler okunacak, mehter marşları çalınacak ve halka çiçekler dağıtılacak. Osmanlı Otağı da kurularak bazı öğrencilerimiz Osmanlı kıyafetleriyle hizmet yapacak” diye konuştu.

Öte yandan halka verilen ikramlarla sürecek olan etkinlikte, Akademisyen Doç. Dr. Volkan Ertürk, Yavuz Sultan Selim’i anlatacak.

 

 

Haber Merkezi